Κουραμπιέδες με σοκολάτα χωρίς αυγά

Κουραμπιέδες με σοκολάτα

Κουραμπιέδες με σοκολάτα χωρίς αυγά

Κουραμπιέδες με σοκολάτα μια διαφορετική συνταγή ιδιαίτερα νόστιμη από τους καθιερωμένους κουραμπιέδες, που μπορούμε να τους φτιάξουμε όλο το χρόνο.

Τι χρειαζόμαστε

  • 300 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο γάλακτος
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 70 γραμμάρια κακάο
  • 1 σφηνάκι μαστίχα ποτό
  • μισό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 600 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • άχνη ζάχαρη για το ράντισμα 

Πως φτιάχνονται

  1. Μέσα στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο γάλακτος και τα 100 γραμμάρια της άχνης ζάχαρης.
  2. Τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
  3. Εν το μεταξύ εμείς πρέπει να κοσκινίσουμε σε ένα κόσκινο ή σουρωτήρι μεγάλο και ψιλό το αλεύρι μαζί με το κακάο τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ.
  4. Σε μια άλλη λεκάνη. Μόλις ετοιμαστεί το μείγμα μας στο μίξερ χαμηλώνουμε ταχύτητα και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι που έχουμε ετοιμάσει.
  5. Προσθέτουμε και το 1 σφηνάκι με το κονιάκ.
  6. Ανεβάζουμε και πάλι την ταχύτητα στο μίξερ μας και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν μία ενιαία μάζα που θα έχει αφρατέψει.
  7. Έχουμε προθερμάνει το φούρνο μας από πριν στους 150 έως 170 βαθμούς στις αντιστάσεις στον αέρα και κάτω για περίπου 15 με 20 λεπτά.
  8. Στο μεταξύ στρώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα, παίρνουμε από τη ζύμη μας μικρές ποσότητες και τις φτιάχνουμε μισοφέγγαρα, στρογγυλά ή ότι άλλο σχέδιο θέλουμε.
  9. Τα ακουμπάμε πάνω στη λαδόκολλα μέχρι που να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
  10. Προσοχή δεν πρέπει να είναι ο ένας κουραμπιές δίπλα στον άλλο για να μην κολλήσουν. 
  11. Όταν κρυώσουν πολύ καλά πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη.

Σημείωση: Στους Κουραμπιέδες με σοκολάτα αν δεν θέλουμε να βάλουμε κακάο μπορούμε να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας όπως καρύδια, αμύγδαλα. Αφού πρώτα τους αλέσουμε στο μπλέντερ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...