Κουραμπιέδες

Κουραμπιέδες

Κουραμπιέδες

Το μυστικό στη συνταγή που σας δίνουμε για τους Κουραμπιέδες αυτούς είναι το βούτυρο γάλακτος γιατί δίνει μια ιδιαίτερη γεύση. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και όποιο άλλο βούτυρο αλλά δεν θα έχει την ίδια γεύση.

Τι χρειαζόμαστε

  • 2 Φλυτζάνια βούτυρο γάλακτος ή 500 γραμμάρια
  • Μισό φλιτζάνι ζάχαρη ή 150 γραμμάρια
  • 2 κρόκους αυγών
  • 4 με5 φλυτζάνια αλεύρι ή 700 γραμμάρια
  • 1 κουταλάκι γλυκού Μπεικιν παουντερ
  • 2 βανίλιες
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ μαστίχα το πότο ή 100 ml
  • ανθόνερο ή ροδόνερο
  • 650 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

Πως φτιάχνονται

  1. Ξεκινάμε με την προετοιμασία βάζοντας σε ένα μπολάκι 6 κουταλιές αλεύρι, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ.
  2. Ανακατεύουμε καλά για να αναμειχθούν.
  3. Σε μια αρκετά μεγάλη λεκάνη χτυπάμε το βούτυρο με το μίξερ για περίπου 15 λεπτά μέχρι το βούτυρο να ασπρίσει.
  4. Προσθέτουμε τη ζάχαρη εξακολουθώντας να χτυπάμε πάντα με το μίξερ.
  5. Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών και την μαστίχα.
  6. Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι που να το πάρει όλο.
  7. Ζυμώνουμε καλά την ζύμη ώστε να πλάθετε εύκολα. Αν στη περίπτωση η ζύμη μας μαδάει βάζουμε ενάμισι φλιτζανάκι του καφέ νερό.
  8. Στη συνεχεία περνούμε μικρά κομματάκια από το ζυμάρι μας, για να τους πλάσουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου ή στρογγυλούς.
  9. Εν τω μεταξύ έχουμε στρώσει στο ταψί μας τη λαδόκολλα και τοποθετούμε απάνω τη ζύμη σε μισοφέγγαρα ή στρογγυλά.
  10. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 150 με 170 βαθμούς στον αέρα για 15-20 λεπτά.
  11. Μόλις ψηθούν τους βγάζουμε μαζί με τη λαδόκολλα από το ταψί, τους τοποθετούμε απάνω στο τραπέζι για να συνεχίσουμε να ψήνουμε τους υπολοίπους κουραμπιέδες.
  12. Τους αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και τους ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο, τοποθετούμε την άχνη ζάχαρη μέσα στο τρυπητό μας και πασπαλίζουμε τους κουραμπιέδες.

Σημείωση: Η συγκεκριμένη συνταγή λίγο ποιο πάνω είναι χωρίς αμύγδαλα. Εάν θέλουμε να προσθέσουμε αμύγδαλα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αποφλοιωμένα περίπου την μία κούπα, ψιλοκομμένα ή χτυπημένα στο γουδί. Χρησιμοποιούμε ακριβώς τα ίδια υλικά που αναγράφονται παραπάνω.

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν…