Κρεμμυδοπιτάκια η ποιο απλή συνταγή
Τα Κρεμμυδοπιτάκια είναι ένα εύκολος και νόστιμος μεζές που προέρχονται από την Κρήτη και το Πήλιο κυρίως.
Τι Χρειαζόμαστε
- 5 πατάτες
- 5 κρεμμύδια
- 1 αυγό
- 7 με 8 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- λάδι για το τηγάνισμα
Πως Φτιάχνονται
- Καθαρίζουμε τις πατάτες βγάζοντας τη φλούδα τους και όταν τις τελειώσουμε όλες τις πλένουμε πάρα πολύ καλά με μπόλικο νερό.
- Καθαρίζουμε και τα κρεμμύδια βγάζοντας μόνο το κάτω μέρος τα μουστάκια δηλαδή του κρεμμυδιού και αφήνουμε το επάνω μέρος για να μπορούμε να τα τρίψουμε στον τρίφτη.
- Όταν τελειώσουμε με το καθάρισμα με τα λαχανικά παίρνουμε μία μεγάλη λεκάνη και με τον τρίφτη από το χοντρό μέρος τρίβουμε τα κρεμμύδια μας και τις πατάτες.
- Όταν τελειώσουμε τα ανακατεύουμε ελαφρά με το χέρι μας να αναμειχθούν τα υλικά μας και προσθέτουμε το αυγό, το αλάτι, το πιπέρι, και λίγο λίγο το αλεύρι.
- Δεν θα το ρίξουμε όλο το αλεύρι με τη μία φόρα και θα ανακατεύουμε τα υλικά μας γιατί θέλουμε να γίνει μία λεία ζύμη.
- Ανάλογα με την ποσότητα που φτιάχνουμε. όταν ανακατέψουμε τα υλικά μας και δούμε ότι έχει γίνει ένα ωραίο κουρκούτι η ζύμη μας είναι έτοιμη για να πάμε στο τηγάνι.
- Σε ένα αρκετά μεγάλο τηγάνι βάζουμε μπόλικο λάδι για τηγάνισμα και το αφήνουμε να κάψει καλά.
- Μόλις κάψει αρκετά με ένα κουτάλι παίρνουμε από τη γέμιση που έχουμε φτιάξει και ρίχνουμε μικρές κουταλιές στο τηγάνι στο καυτό λάδι.
- Αφήνουμε τα Κρεμμυδοπιτάκια μας να τηγανιστούν από τη μία μεριά και με 2 πιρούνια γυρίζουμε από την άλλη για να ψηθούν ομοιόμορφα.
- Είναι έτοιμα όταν έχουνε πάρει και από τις δύο μεριές ένα χρυσοκάστανο χρώμα.
- Όταν είναι έτοιμα τα τοποθετούμε σε σκεύος που έχουμε καλύψει με μπόλικο απορροφητικό χαρτί.
Σημείωση: Εάν θέλουμε και μας αρέσει μέσα στη γέμιση μπορούμε να προσθέσουμε λίγο άνηθο ή δυόσμο. Αν δούμε ότι η ζύμη μας είναι αραιή μπορούμε να προσθέσουμε λίγο αλεύρι παραπάνω.