Κρεμμυδοπιτάκια η ποιο απλή συνταγή

Κρεμμυδοπιτάκια

Κρεμμυδοπιτάκια

Τα Κρεμμυδοπιτάκια είναι ένα εύκολος και νόστιμος μεζές που προέρχονται από την Κρήτη και το Πήλιο κυρίως.

Τι Χρειαζόμαστε

 • 5 πατάτες
 • 5 κρεμμύδια
 • 1 αυγό
 • 7 με 8 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
 • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
 • λάδι για το τηγάνισμα

Πως Φτιάχνονται

 1. Καθαρίζουμε τις πατάτες βγάζοντας τη φλούδα τους και όταν τις τελειώσουμε όλες τις πλένουμε πάρα πολύ καλά με μπόλικο νερό.
 2. Καθαρίζουμε και τα κρεμμύδια βγάζοντας μόνο το κάτω μέρος τα μουστάκια δηλαδή του κρεμμυδιού και αφήνουμε το επάνω μέρος για να μπορούμε να τα τρίψουμε στον τρίφτη.
 3. Όταν τελειώσουμε με το καθάρισμα με τα λαχανικά παίρνουμε μία μεγάλη λεκάνη και με τον τρίφτη από το χοντρό μέρος τρίβουμε τα κρεμμύδια μας και τις πατάτες.
 4. Όταν τελειώσουμε τα ανακατεύουμε ελαφρά με το χέρι μας να αναμειχθούν τα υλικά μας και προσθέτουμε το αυγό, το αλάτι, το πιπέρι, και  λίγο λίγο το αλεύρι.
 5. Δεν θα το ρίξουμε όλο το αλεύρι με τη μία φόρα και  θα ανακατεύουμε τα υλικά μας γιατί θέλουμε να γίνει μία λεία ζύμη.
 6. Ανάλογα με την ποσότητα που φτιάχνουμε. όταν ανακατέψουμε τα υλικά μας και δούμε ότι έχει γίνει ένα ωραίο κουρκούτι η ζύμη μας είναι έτοιμη για να πάμε στο τηγάνι.
 7. Σε ένα αρκετά μεγάλο τηγάνι βάζουμε μπόλικο λάδι για τηγάνισμα και το αφήνουμε να κάψει καλά.
 8. Μόλις κάψει αρκετά με ένα κουτάλι παίρνουμε από τη γέμιση που έχουμε φτιάξει και ρίχνουμε μικρές κουταλιές στο τηγάνι στο καυτό λάδι.
 9. Αφήνουμε τα Κρεμμυδοπιτάκια μας να τηγανιστούν από τη μία μεριά και με 2 πιρούνια γυρίζουμε από την άλλη για να ψηθούν ομοιόμορφα.
 10. Είναι έτοιμα όταν έχουνε πάρει και από τις δύο μεριές ένα χρυσοκάστανο χρώμα.
 11. Όταν είναι έτοιμα τα τοποθετούμε σε σκεύος που έχουμε καλύψει με μπόλικο απορροφητικό χαρτί.

Σημείωση: Εάν θέλουμε και μας αρέσει μέσα στη γέμιση μπορούμε να προσθέσουμε λίγο άνηθο ή δυόσμο. Αν δούμε ότι η ζύμη μας είναι αραιή μπορούμε να προσθέσουμε λίγο αλεύρι παραπάνω.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...