Κρητικός Ντάκος με φρέσκιες ντομάτες

Κρητικός Ντάκος με φρέσκιες ντομάτες

Κρητικός Ντάκος με φρέσκιες ντομάτες

Κρητικός Ντάκος με φρέσκιες ντομάτες συνταγή που προέρχεται από την Κρήτη όπως φαίνεται και από την ονομασία. Παραμένει ζουμερό γιατί το βρέχουμε λίγο και συνοδεύει καταπληκτικά το ούζο ή το τσίπουρό μας.

Τι Χρειαζόμαστε

  • 1 πακέτο Ντάκους κρητικούς
  • 3 ντομάτες ώριμες
  • μισό ποτήρι του κρασιού λάδι
  • 50 γραμμάρια κάπαρη
  • μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • μισό κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • μισό κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 100 γραμμάρια φέτα

Πως Φτιάχνονται

  1. Ξεκινάμε καθαρίζοντας τις ντομάτες, δηλαδή τις πλένουμε καλά και αφαιρούμε τον αφαλό.
  2. Στη συνέχεια σε μια λεκάνη τρίβουμε τις ντομάτες, με τον τρίφτη από το χοντρό μέρος.
  3. Όταν τελειώσουμε με τις ντομάτες προσθέτουμε τη ρίγανη, το πιπέρι, το αλάτι, το λάδι, την κάπαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  4. Βάζουμε τους Ντάκους σε ένα πιάτο και τους βρέχουμε ελαφρά.
  5. Στη συνέχεια ρίχνουμε από πάνω το μείγμα που έχουμε φτιάξει με την ντομάτα.
  6. Τέλος με το μαχαίρι μας προσθέτουμε από πάνω μικρά κομματάκια φέτας.

Σημείωση: Εάν δεν θέλουμε να βάλουμε φέτα από πάνω μπορούμε να ρίξουμε τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...