Λαχανόρυζο

Λαχανόρυζο

Λαχανόρυζο

 

Το λαχανόριζο είναι από τα παραδοσιακά λαδερά τα οποία πρέπει να εντάξουμε στην διατροφή μας κατά την άποψη λόγο των πολλών βιταμινών που μπορούμε να πάρουμε από αυτό.

Tι χρειαζόμαστε

  • 1 Λάχανο άσπρο μικρο
  • Μισό κιλό ρύζι
  • 2 Φρέσκιες Ντομάτες
  • 1 Φρέσκο Κρεμμύδι
  • 1 Κούπα Λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Πως φτιάχνεται

  1. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το λάχανο και ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι μας.
  2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάχανο που έχουμε ψιλοκόψει από πριν, το ρύζι, το κρεμμύδι μας.
  3. Το οποίο το ψιλοκόβουμε πρώτα και όλα μαζί τα τσιγαρίζουμε με το λάδι.
  4. Τρίβουμε την ντομάτα μας σε ένα τρίφτη από το χοντρό μέρος και την ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα μαζί με 3 ποτήρια νερό και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
  5. Με το καπάκι κλειστό σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά. Στην συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι και εάν χρειαστεί ένα έως 2 ποτήρια νερό.
  6. Συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε για ακόμη 10 λεπτά.

Σημείωση: Το Λαχανόρυζο είναι κατά κόρον χειμωνιάτικο άλλα κατά την άποψη μας μπορεί να καταναλωθεί όλο το χρόνο.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…