Λεμονόγλυκο η σιροπιαστή λιχουδιά

Λεμονόγλυκο η σιροπιαστή λιχουδιά

Λεμονόγλυκο η σιροπιαστή λιχουδιά

Το Λεμονόγλυκο η σιροπιαστή λιχουδιά μπορούμε να το σερβίρουμε παγωμένο με παγωτό της επιλογής μας.

Τι Χρειαζόμαστε

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες
  • 1 κούπα σπορέλαιο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • το χυμό από ένα λεμόνι

Για το σιρόπι

  • χυμό από ένα λεμόνι
  • 2 κούπες νερό
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη

Πως Φτιάχνεται

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το χυμό από ένα λεμόνι, τις δύο κούπες με νερό και τη 1 1/2 κούπα ζάχαρης.
  2. Ανακατεύουμε ελαφρά.
  3. Βράζουμε για 5 με 7 λεπτά.
  4. Όταν περάσει ο χρόνος βρασμού αποσύρουμε το σιρόπι από τη φωτιά και το βάζουμε σε μέρος δροσερό για να κρυώσει ποιο γρήγορα.
  5. Πρέπει το σιρόπι να είναι ζεστό και το γλυκό κρύο.
  6. Στο τρίφτη παίρνουμε το ξύσμα λεμονιού.
  7. Ξερένουμε τα φύλλα για ένα λεπτό περίπου στο μικροκυμάτων.
  8. Αλείφουμε με βούτυρο ένα μέτριο πυρέξ.
  9. Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το λάδι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά για να λιώσει.
  10. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε ελαφρά.
  11. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού, το μπέικιν πάουντερ.
  12. Χτυπάμε ελαφρά για να απορροφήσει το γιαούρτι το μείγμα μας.
  13. Σε ένα ποτήρι βάζουμε το χυμό από το λεμόνι και μέσα εκεί ρίχνουμε τη σόδα, ανακατεύουμε πάνω από τη λεκάνη γιατί θα αφρίσει.
  14. Το βάζουμε και αυτό μέσα στη λεκάνη και συνεχίζουμε το χτύπημα για να απορροφηθεί και αυτό το υλικό.
  15. Έχουν μαραθεί τα φύλλα μας και τα τοποθετούμε έτσι ώστε να σκεπάσουν όλη τη βάση του πυρέξ μας.
  16. Από πάνω απλώνουμε από τα φύλλα μας την κρέμα που έχουμε φτιάξει και στρώνουμε ομοιόμορφα.
  17. Ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω κάτω για 25 με 35 μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
  18. Όταν ψηθεί το γλυκό μας και από πάνω έχει ροδίσει βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και έχει κρυώσει στο μεταξύ το σιρόπι μας ποια.
  19. Όπως είναι ζεστό το γλυκό με μια κουτάλα ρίχνουμε γύρω γύρω και στο κέντρο σιρόπι. Το βάζουμε όλο και αφήνουμε το γλυκό να απορροφήσει το σιρόπι για να το κόψουμε.

Σημείωση: Αν δεν θέλουμε να βάλουμε αυγά στο γλυκό μας μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε με 1 κεσεδάκι γιαούρτι ακόμη. Προσοχή θέλει τουλάχιστον μια ώρα για να κρυώσει και να απορροφήσει το σιρόπι.πριν το κόψουμε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...