Μακαρόνια με 4 τυριά ριγκατόνι ή πένες

Mακαρόνια με 4 τυριά ριγκατόνι η πένες

Mακαρόνια με 4 τυριά ριγκατόνι η πένες

Τα μακαρόνια με 4 τυριά κυρίως με τις πένες η τα ριγκατόνι.

Τι Χρειαζόμαστε

  • 150 γραμμάρια ροκφόρ
  • 150 γραμμάρια regato
  • 150 γραμμάρια μοτσαρέλα
  • 150 γραμμάρια Γκούντα
  • 1 πακέτο σέλινα ή ριγκατόνι
    1,5 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 300 με 400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Πως Φτιάχνονται

  1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό περίπου τα τρία δάχτυλα.
  2. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και σε δυνατή φωτιά αφήνουμε το νερό να βράσει μέχρι να κοχλάσει.
  3. Μόλις γίνει αυτό ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια.
  4. Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 7 έως 10 λεπτά.
  5. Στο μεταξύ σε μία άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει.
  6.  Προσθέτουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και το ροκφόρ και με μία μαρίζ ή ένα πιρούνι το λιώνουμε σιγά-σιγά.
  7. Αφού λιώσει το ροκφόρ ρίχνουμε μέσα το γκούντα ανακατεύοντας πάντα καλά.
  8. Βάζουμε μέσα το regato τη μοτσαρέλα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν κρέμα.
  9. Στο μεταξύ τα μακαρόνια μας είναι έτοιμα σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα από πάνω δεν τα σουρώνουμε ούτε αδειάζουμε το νερό τα αφήνουμε ως έχουν.
  10. Ανακατεύουμε την κρέμα έως ότου το τυρί μας γίνει λάστιχοτο.
  11. Όταν είναι έτοιμα με μία τρυπητή κουτάλα παίρνουμε τα μακαρόνια από την κατσαρόλα και τα ρίχνουμε μέσα στην κρέμα.
  12. Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά προσθέτουμε και το πιπέρι ξανανακατεύουμε άλλη μία φορά και το φαγητό μας.

Σημείωση: Μπορούμε να βάλουμε ότι τυρί θέλουμε της επιλογής μας

Ίσως σας ενδιαφέρουν…