Μακαρόνια με 4 τυριά ριγκατόνι ή πένες
Τα μακαρόνια με 4 τυριά κυρίως με τις πένες η τα ριγκατόνι.
Τι Χρειαζόμαστε
- 150 γραμμάρια ροκφόρ
- 150 γραμμάρια regato
- 150 γραμμάρια μοτσαρέλα
- 150 γραμμάρια Γκούντα
- 1 πακέτο σέλινα ή ριγκατόνι
1,5 κουταλιά της σούπας βούτυρο - 300 με 400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Πως Φτιάχνονται
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό περίπου τα τρία δάχτυλα.
- Προσθέτουμε λίγο αλάτι και σε δυνατή φωτιά αφήνουμε το νερό να βράσει μέχρι να κοχλάσει.
- Μόλις γίνει αυτό ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια.
- Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 7 έως 10 λεπτά.
- Στο μεταξύ σε μία άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει.
- Προσθέτουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και το ροκφόρ και με μία μαρίζ ή ένα πιρούνι το λιώνουμε σιγά-σιγά.
- Αφού λιώσει το ροκφόρ ρίχνουμε μέσα το γκούντα ανακατεύοντας πάντα καλά.
- Βάζουμε μέσα το regato τη μοτσαρέλα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν κρέμα.
- Στο μεταξύ τα μακαρόνια μας είναι έτοιμα σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα από πάνω δεν τα σουρώνουμε ούτε αδειάζουμε το νερό τα αφήνουμε ως έχουν.
- Ανακατεύουμε την κρέμα έως ότου το τυρί μας γίνει λάστιχοτο.
- Όταν είναι έτοιμα με μία τρυπητή κουτάλα παίρνουμε τα μακαρόνια από την κατσαρόλα και τα ρίχνουμε μέσα στην κρέμα.
- Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά προσθέτουμε και το πιπέρι ξανανακατεύουμε άλλη μία φορά και το φαγητό μας.
Σημείωση: Μπορούμε να βάλουμε ότι τυρί θέλουμε της επιλογής μας