Μακαρόνια με κιμά
Μακαρόνια με κιμά είναι ένα από αγαπημένα πιάτα μεγάλων και μικρών. Είναι ένα καθημερινό πιάτο το οποίο μας λύνει τα χεριά γιατί φτιάχνετε σχετικά γρήγορα. Από θέμα διατροφικής άξιας περιεχέι αρκετές βιταμίνες λόγο του κύμα άλλα δεν πρέπει να το παρακάνουμε στις ποσότητες διότι όπως όλα τα ωραία παχαίνουν!
Τι Χρειαζόμαστε
- 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 500 με 700 γραμμάρια κιμά
- 1 κουτί ντοματάκια αποφλοιωμένα
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- 2 κύβοι λαχανικών
- αλάτι
- πιπέρι
- μακαρόνια της επιλογής μας
Πως Φτιάχνεται
- Σε μια κατσαρόλα ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τσιγαρίζουμε με το λάδι για περίπου 3 με 4 λεπτά.
- Ρίχνουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα πάντα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, την ζάχαρη, τους κύβους λαχανικών και ανακατεύουμε σταδιακά.
- Ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε να βράσει πάντα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά με το καπάκι κλειστό. Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον λίγο νερό.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα τσιγαρίζουμε με βούτυρο ή λάδι. Σερβίρουμε ζεστά με τυρί τριμμένο.
Σημείωση: Πριν σερβίρουμε το φαγητό μας στη βάση του πιάτου ρίχνουμε και μπόλικο τριμμένο τυρί για να δώσει περισσότερη γεύση.