Μακαρόνια βουτύρου

Μακαρόνια βουτύρου

Μακαρόνια βουτύρου

Πρόκειται για τα ζυμαρικά που φτιάχνονται συνοδεία με το ροζμπίφ. Εδώ θα βρείτε μια συνταγή που τα φτιάχνουμε σκέτα χωρίς κρέας ή σάλτσα σαν συνοδεία.

Τι Χρειαζόμαστε

  • 1 πακέτο μακαρόνια νο2 (ή της επιλογής μας)
  • 2 κύβους λαχανικών
  • αλάτι
  • 2 κουταλιές βούτυρο

Πως φτιάχνονται

  1. Σε μία αρκετά μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό μέχρι τα χερούλια την τοποθετούμε πάνω σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το αλάτι περίπου δύο χούφτες και τους κύβους λαχανικών, αφήνουμε το νερό να βράσει μέχρι που να βγάλει μπουρμπουλήθρες.
  2. Ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να μην κολλήσουν.
  3. Τα βράζουμε για περίπου 6 με 8 λεπτά για να κρατάει το μακαρόνι “αλντέντε” δηλαδή.
  4. Στην συνέχεια βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και τις ρίχνουμε μέσα κρύο νερό.
  5. Σουρώνουμε τα μακαρόνια σε ένα τρυπητό και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
  6. Τα ξαναρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα.
  7. Εν ο μεταξύ σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο για να κάψει και το ρίχνουμε πάνω από τα μακαρόνια, ανακατεύουμε καλά να πάει παντού και σερβίρουμε ζεστά με τριμμένο τυρί.

Σημείωση: Στα μακαρόνια βουτύρου εμείς χρησιμοποιήσαμε τα χοντρα μακαρόνια νο2. Μπορούμε να βάλουμε ότι μακαρόνια θέλουμε είτε ψιλά είτε κοντά ή ακόμα και κοφτά.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…