Μακαρονόπιτα με φύλλο κρούστας

Μακαρονόπιτα με φύλλο κρούστας

Μακαρονόπιτα με φύλλο κρούστας

Το νερό το ρίχνουμε από πάνω ράντιστο για να μπορέσει το φύλλο μας να γίνει πιο Τραγανό και ξεροψημένο.

Τι χρειαζόμαστε

  • ένα φύλλο κρούστας
  • 1 πακέτο μακαρόνια νούμερο 5
  • μισό κιλό φέτα
  • 4 αυγά
  • 300 γραμμάρια τυρί μαλακό
  • 3 φλιτζάνια πλήρες γάλα φρέσκο
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Πως Φτιάχνεται

  1. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό μέχρι τα χερούλια.
  2. Τη βάζουμε σε δυνατή φωτιά να βράσει.
  3. Όταν αρχίσει να κοχλάζει το νερό σπάμε τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε μέσα τα αφήνουμε να βράσουν 8 με 10 λεπτά ανακατεύοντας τα ανα τακτά διαστήματα και όταν περάσει ο χρόνος τα σουρώνουμε σε ένα τρυπητό.
  4. Τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά.
  5. Στη συνέχεια σε μία μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε τα μακαρόνια και σπάμε τη φέτα με τα χέρια μας όσο πιο ψιλά μπορούμε.
  6. Προσθέτουμε το τυρί το τριμμένο, το βούτυρο, το πιπέρι και το αλάτι.
  7. Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά για να αναμειχθούν τα υλικά μας.
  8. Τα ρίχνουμε μέσα το γάλα.
  9. Σε ένα μικρό μπολάκι σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε ελαφρώς, τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά.
  10. Η γέμιση μας είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσουμε.
  11. Συνεχίζουμε με το ταψί αλείφουμε πάρα πολύ καλά με λάδι γύρω γύρω όλη την επιφάνεια και αρχίζουμε να στρώνουμε τα φύλλα σε κάθε φύλλο που στρώνουμε ραντίζουμε με λάδι.
  12. Τα φύλλα είναι 10 θα βάλουμε τα μισά κάτω και τα άλλα μισά θα τα κρατήσουμε για από πάνω.
  13. Όταν φτάσουμε και στρώσουμε τα μισά φύλλα ρίχνουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε πολύ καλά με μία μαρίζ ή ένα κουτάλι.
  14. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και από τα φύλλα που έχουν περισσέψει στις άκρες τα μαζεύουμε προς τα μέσα και ραντίζουμε με λίγο λάδι.
  15. Συνεχίζοντας να στρώνουμε τα φύλλα αλλά με το σούρωμα στο κέντρο αυτή τη φορά, για να μπορέσει να γίνει ομοιόμορφη.
  16. Όταν τελειώσουμε με το στρώσιμο με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε την επιφάνεια της πίτας, όχι μέχρι κάτω για να μη μας αδειάσει η γέμιση.
  17. Όταν τελειώσουμε και το χάραγμα στα κομμάτια που θέλουμε ραντίζουμε από πάνω με μπόλικο λάδι και λίγο νερό.
  18. Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο μας στον αέρα και κάτω βάζουμε μέσα το φαγητό μας και ψήνουμε για 40 με 45 λεπτά, μέχρι η πίτα μας να πάρει ένα όμορφο χρυσοκάστανο χρώμα.

Σημείωση: Όταν είναι έτοιμη αποσύρουμε από το φούρνο αφήνουμε περίπου 45 λεπτά να κρυώσει και μπορούμε να σερβίρουμε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…