Μακαρονόπιτα με φύλλο κρούστας
Το νερό το ρίχνουμε από πάνω ράντιστο για να μπορέσει το φύλλο μας να γίνει πιο Τραγανό και ξεροψημένο.
Τι χρειαζόμαστε
- ένα φύλλο κρούστας
- 1 πακέτο μακαρόνια νούμερο 5
- μισό κιλό φέτα
- 4 αυγά
- 300 γραμμάρια τυρί μαλακό
- 3 φλιτζάνια πλήρες γάλα φρέσκο
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Πως Φτιάχνεται
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό μέχρι τα χερούλια.
- Τη βάζουμε σε δυνατή φωτιά να βράσει.
- Όταν αρχίσει να κοχλάζει το νερό σπάμε τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε μέσα τα αφήνουμε να βράσουν 8 με 10 λεπτά ανακατεύοντας τα ανα τακτά διαστήματα και όταν περάσει ο χρόνος τα σουρώνουμε σε ένα τρυπητό.
- Τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά.
- Στη συνέχεια σε μία μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε τα μακαρόνια και σπάμε τη φέτα με τα χέρια μας όσο πιο ψιλά μπορούμε.
- Προσθέτουμε το τυρί το τριμμένο, το βούτυρο, το πιπέρι και το αλάτι.
- Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά για να αναμειχθούν τα υλικά μας.
- Τα ρίχνουμε μέσα το γάλα.
- Σε ένα μικρό μπολάκι σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε ελαφρώς, τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά.
- Η γέμιση μας είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσουμε.
- Συνεχίζουμε με το ταψί αλείφουμε πάρα πολύ καλά με λάδι γύρω γύρω όλη την επιφάνεια και αρχίζουμε να στρώνουμε τα φύλλα σε κάθε φύλλο που στρώνουμε ραντίζουμε με λάδι.
- Τα φύλλα είναι 10 θα βάλουμε τα μισά κάτω και τα άλλα μισά θα τα κρατήσουμε για από πάνω.
- Όταν φτάσουμε και στρώσουμε τα μισά φύλλα ρίχνουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε πολύ καλά με μία μαρίζ ή ένα κουτάλι.
- Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και από τα φύλλα που έχουν περισσέψει στις άκρες τα μαζεύουμε προς τα μέσα και ραντίζουμε με λίγο λάδι.
- Συνεχίζοντας να στρώνουμε τα φύλλα αλλά με το σούρωμα στο κέντρο αυτή τη φορά, για να μπορέσει να γίνει ομοιόμορφη.
- Όταν τελειώσουμε με το στρώσιμο με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε την επιφάνεια της πίτας, όχι μέχρι κάτω για να μη μας αδειάσει η γέμιση.
- Όταν τελειώσουμε και το χάραγμα στα κομμάτια που θέλουμε ραντίζουμε από πάνω με μπόλικο λάδι και λίγο νερό.
- Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο μας στον αέρα και κάτω βάζουμε μέσα το φαγητό μας και ψήνουμε για 40 με 45 λεπτά, μέχρι η πίτα μας να πάρει ένα όμορφο χρυσοκάστανο χρώμα.
Σημείωση: Όταν είναι έτοιμη αποσύρουμε από το φούρνο αφήνουμε περίπου 45 λεπτά να κρυώσει και μπορούμε να σερβίρουμε.