Μανιτάρια με διάφορα λαχανικά στο τηγάνι

Μανιτάρια με διάφορα λαχανικά στο τηγάνι
Μανιτάρια με διάφορα λαχανικά στο τηγάνι ένα υγιεινό φαγητό που μπορεί να αναπληρώσει στο ενενήντα τις εκατό το κρέας γιατί τα μανιτάρια περιέχουν πρωτεΐνες και υδατάνθρακες που θα βρούμε στο κόκκινο μοσχάρι, στο κοτόπουλο και σε άλλα κρέατα.
Τι χρειαζόμαστε
- 250 γραμμάρια μανιτάρια
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 1 καρότο
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ξερό
- 1 κουταλιά μέλι
- 1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι
- μισό κουταλάκι του γλυκού δυόσμο
- μισό κουταλάκι του γλυκού βασιλικό
- 2 κύβους λαχανικών
- αλάτι
- πιπέρι
- μισό κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
Πως φτιάχνονται
- Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε φετούλες, το τοποθετούμε μέσα σε ένα μεγάλο τηγάνι.
- Ξεπλένουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε ένα τρυπητό. Αν χρειαστεί τα καθαρίζουμε.
- Όταν γίνει αυτό ρίχνουμε και τα μανιτάρια στο τηγάνι και το ελαιόλαδο.
- Ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας στο χαμηλό και τοποθετούμε πάνω στο μάτι το τηγάνι για να σοταριστούν τα υλικά μας.
- Εν το μεταξύ εμείς κόβουμε τις πιπεριές σε κυβάκια.
- Τρίβουμε το καρότο με το χοντρό μέρος του τρίφτη και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στο τηγάνι για να σοταριστούν μαζί με τα άλλα υλικά.
- Όταν σοταριστούν αρκετά καλά αλλά όχι να καούν απλά να μαραθούν ρίχνουμε μέσα το μέλι, το αλάτι, το πιπέρι, τους κύβους λαχανικών, το δυόσμο, το βασιλικό και τον κουρκουμά.
- Ανακατεύουμε όλα μαζί και προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό.
- Συνεχίζουμε να τα αφήνουμε να βράσουν πάντα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιουν τα ζουμιά τους.
- Από τη στιγμή που θα αρχίζουν να βράζουν τα μανιτάρια μας πάντα με ανοιχτό καπάκι είναι έτοιμα σε περίπου 10 με 15 λεπτά.
Σημείωση: Αν θέλουμε στα Μανιτάρια με διάφορα λαχανικά στο τηγάνι μπορούμε να προσθέσουμε κολοκυθάκι τριφτό ή ακόμα ότι άλλο λαχανικό θέλουμε πάντα με βάση τα μανιτάρια.