Μαυρομάτικα φασόλια σαλάτα
Μία πολύ όμορφη σαλάτα που ταιριάζει σχεδόν με όλα τα φαγητά.
Τι Χρειαζόμαστε
- ένα πακέτο φασόλια μαυρομάτικα
- 2 πιπεριές κέρατο
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 2 ντομάτες
- λίγο μαϊντανό
- δύο δάχτυλα ξύδι
- αλάτι
- πιπέρι
- ένα ποτηράκι του κρασιού λάδι
Πως Φτιάχνεται
- Για να φτιάξουμε αυτή τη σαλάτα όπως όλα τα φασόλια και τα μαυρομάτικα από την προηγούμενη βραδιά τα βάζουμε στο νερό.
- Αυτό το κάνουμε για να μπορέσουν να μουλιάσουν, να φουσκώσουν και να μπορέσουν να βράσουν την επόμενη μέρα πιο γρήγορα και πιο καλά.
- Την επόμενη μέρα θα στραγγίζουμε τα φασόλια μας σε ένα τρυπητό και θα τα βάλουμε σε μια κατσαρόλα.
- Μέσα στη κατσαρόλα βάζουμε τρία δάχτυλα νερό και τα ρίχνουμε μέσα για να βράσουν σε δυνατή φωτιά.
- Όταν αρχίσουν να αφρίζουν τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με μπόλικο νερό.
- Ξεπλένουμε και την κατσαρόλα μας και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
- Δηλαδή τα βάζουμε πάλι σε δυνατή φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν έως ότου μαλακώσουν και τρώγονται.
- Εμείς στο μεταξύ ξεκινάμε να φτιάχνουμε τα λαχανικά μας.
- Πλένουμε και καθαρίζουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, την ντομάτα, το μαϊντανό και συνεχίζουμε κόβοντας τα όλα ψιλά κομματάκια.
- Τα τοποθετούμε σε μία αρκετά βαθιά λεκάνη μέχρι να κάνουμε όλη αυτή τη διαδικασία.
- Μέχρι να ψιλοκόψουμε τα λαχανικά μας τα φασόλια μας έχουν βράσει και είναι έτοιμα.
- Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και στη συνέχεια τα βάζουμε μέσα σε μία βαθιά λεκάνη ή σουπιέρα.
- Ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά που έχουμε ψιλοκόψει από πριν ανακατεύουμε για να αναμειχθούν όλα τα υλικά με προσοχή για να μην λιώσουν.
- Προσθέτουμε το λάδι, το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ανακατεύουμε άλλη μία φορά πάρα πολύ καλά και ρίχνουμε από πάνω τον μαϊντανό.
Σημείωση: Τα υλικά που βάλαμε είναι προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε ότι λαχανικό θέλουμε.