Μελιτζάνες Παπουτσάκια παραδοσιακή συνταγή

Μελιτζάνες Παπουτσάκια παραδοσιακή συνταγή

Μελιτζάνες Παπουτσάκια παραδοσιακή συνταγή

Μελιτζάνες Παπουτσάκια παραδοσιακή συνταγή που ανάλογα τους καιρούς προσαρμόζεται και στο τρόπο εκτέλεσης. Η κουζίνα πλέον έχει γίνει ποιο ελαφριά οπότε ένα τέτοιο φαγητό το προσαρμόζουμε στους καιρούς χωρίς να χάνει την απίστευτη γεύση του.

Τι Χρειαζόμαστε

  • 6 με 7 μελιτζάνες φλάσκες
  • 700 γραμμάρια κιμά
  • 1 κουτί χυμό ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • μισό ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
  • 1 έως 2 κουταλιές βούτυρο
  • 150 γραμμάρια τυρί τριμμένο μαλακό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

Πως Φτιάχνονται

  1. Πλένουμε καλά και κόβουμε τις μελιτζάνες στα δύο.
  2. Τις χαράζουμε στο εσωτερικό τους ελαφρώς.
  3. Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και τις τοποθετούμε με τη φλούδα προς τα κάτω.
  4. Τις αλείφουμε με λάδι με ένα πινέλο, τις βάζουμε στο φούρνο και τις ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά στις αντιστάσεις πάνω κάτω.
  5. Καθαρίζουμε και πλένουμε το κρεμμύδι και σε μια κατσαρόλα το ψιλοκόβουμε.
  6. Βάζουμε μέσα και το βούτυρο και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν.
  7. Προσθέτουμε το κιμά να σοταριστεί και αυτός μέχρι να πάρει δηλαδή ένα καφετί χρώμα και ανακατεύουμε ανα τακτά χρονικά διαστήματα.
  8. Όταν είναι έτοιμος ο κιμάς ρίχνουμε τη ντομάτα, δυο ποτήρια νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα χωρίς να χαμηλώσουμε τη φωτιά.
  9. Συνεχίζουμε με το αλάτι, το πιπέρι, τη πάπρικα ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τον κιμά να βράσει μέχρι να πιει όλα του τα ζουμιά.
  10. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε τη κατσαρόλα με το καπάκι μισάνοιχτό.
  11. Οι μελιτζάνες είναι έτοιμες. Τις τοποθετούμε σε ένα ποιο βαθύ ταψί με τέτοιο τρόπο ώστε να χωρέσουν όλες και η ψίχα να είναι προς τα πάνω.
  12. Εν το μεταξύ είναι έτοιμος και ο κιμάς και έχει πιει τα ζουμιά του.
  13. Με μια κουτάλα παίρνουμε μια ποσότητα από το κιμά και καλύπτουμε την επιφάνεια κάθε μελιτζάνας.
  14. Όταν τελειώσουμε τη διαδικασία με τον κιμά βάζουμε από πάνω το τριμμένο τυρί.
  15. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε στον αέρα για 15 με 20 λεπτά στους 250 βαθμούς μέχρι να λιώσει το τυρί δηλαδή.

Σημείωση: Εάν δεν θέλουμε να ψήσουμε τις μελιτζάνες με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να τις τηγανίσουμε. Όμως το φαγητό μας θα γίνει ποιο βαρύ μετά το τηγάνισμα.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…