Μελιτζάνες τηγανιτές

Μελιτζάνες τηγανιτές

Μελιτζάνες τηγανιτές

Η συγκεκριμένη συνταγή υπάγεται στην κατηγορία των τηγανιτών λαχανικών που αγαπάμε και προτιμάμε.

Τι χρειαζόμαστε

  • 2 μελιτζάνες φλάσκιες
  • 3 ποτήρια νερό λάδι για τηγάνισμα περίπου
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αλάτι

Πως φτιάχνονται

  1. Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες αφαιρώντας μια λωρίδα γύρω γύρω.
  2. Τις κόβουμε στρογγυλές ψιλές φέτες.
  3. Τις βάζουμε σε λεκάνη με νερό για περίπου 10 λεπτά.
  4. Αφού περάσει ο χρόνος τις τοποθετούμε μέσα σε ένα τρυπητό ώστε να στραγγίξουν τα νερά τους.
  5. Σε ένα τηγάνι μεγάλο βάζουμε αρκετό λάδι κοντά στα 2 δάχτυλά σε δυνατή φωτιά για να κάψει.
  6. Σε μια πετσέτα απλώνουμε τις μελιτζάνες και τις πατάμε ελαφρά για να φύγουν ότι νερά έχουν ρουφήξει.
  7. Τις αλευρώνουμε και από τις δύο μεριές και τις τινάζουμε ελαφρά.
  8. Ρίχνουμε μέσα τις μελιτζάνες μας με προσοχή για να μην πεταχτεί το λάδι και καούμε και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα καστανό χρώμα.
  9. Τις γυρίζουμε μία με δύο φορές για να τηγανιστούν καλά από όλες τις πλευρές.
  10. Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το τηγάνι και τις αλατίζουμε.

Σημείωση: Τις μελιτζάνες τηγανιτές πριν τις τηγανίσουμε και αφού τις κόψουμε στρογγυλές πρέπει να τις βάλουμε σε μπόλικο νερό για να ξεπικρίσουν.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…