Μελιτζάνες τηγανιτές
Η συγκεκριμένη συνταγή υπάγεται στην κατηγορία των τηγανιτών λαχανικών που αγαπάμε και προτιμάμε.
Τι χρειαζόμαστε
- 2 μελιτζάνες φλάσκιες
- 3 ποτήρια νερό λάδι για τηγάνισμα περίπου
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- αλάτι
Πως φτιάχνονται
- Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες αφαιρώντας μια λωρίδα γύρω γύρω.
- Τις κόβουμε στρογγυλές ψιλές φέτες.
- Τις βάζουμε σε λεκάνη με νερό για περίπου 10 λεπτά.
- Αφού περάσει ο χρόνος τις τοποθετούμε μέσα σε ένα τρυπητό ώστε να στραγγίξουν τα νερά τους.
- Σε ένα τηγάνι μεγάλο βάζουμε αρκετό λάδι κοντά στα 2 δάχτυλά σε δυνατή φωτιά για να κάψει.
- Σε μια πετσέτα απλώνουμε τις μελιτζάνες και τις πατάμε ελαφρά για να φύγουν ότι νερά έχουν ρουφήξει.
- Τις αλευρώνουμε και από τις δύο μεριές και τις τινάζουμε ελαφρά.
- Ρίχνουμε μέσα τις μελιτζάνες μας με προσοχή για να μην πεταχτεί το λάδι και καούμε και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα καστανό χρώμα.
- Τις γυρίζουμε μία με δύο φορές για να τηγανιστούν καλά από όλες τις πλευρές.
- Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το τηγάνι και τις αλατίζουμε.
Σημείωση: Τις μελιτζάνες τηγανιτές πριν τις τηγανίσουμε και αφού τις κόψουμε στρογγυλές πρέπει να τις βάλουμε σε μπόλικο νερό για να ξεπικρίσουν.