Μελιτζανοκεφτέδες
Οι μελιτζανοκεφτέδες είναι ένας διαφορετικός τρόπος για να μαγειρέψουμε τις μελιτζάνες εκτός από τους καθιερωμένους δηλαδή μπριάμ, ιμάμ και άλλα.
Τι Χρειαζόμαστε
- 3 μεγάλες φλάσκες μελιτζάνες
- 2 αυγά
- αλάτι
- πιπέρι
- 150 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
- 100 γραμμάρια τριμμένο κασέρι
- 2 κουταλάκια της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- 1 κουταλάκι της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
- 2 με 4 κουταλάκια της σούπας τριμμένη φρυγανιά
Πως Φτιάχνονται
- Πλένουμε και τρυπάμε τις μελιτζάνες με το πιρούνι σε 3 ή 4 μεριές.
- Τις τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
- Κατά την διάρκεια του ψησίματος τις γυρνάμε για να ψηθούν από όλες τις μεριές.
- Όταν είναι έτοιμες τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
- Αφού κρυώσουν καλά αφαιρούμε προσεκτικά την φλούδα.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά για 5 με 6 λεπτά, προσθέτουμε την σάρκα μελιτζάνας, τα τυριά, τα μυρωδικά, την τριμμένη φρυγανιά και τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Βάζουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και όταν είναι έτοιμο έχει κάψει το λάδι παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τους ρίχνουμε στο τηγάνι.
- Τους τηγανίζουμε και από τις δύο μεριές για να ροδίσουν.
- Τους βγάζουμε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να ρουφηχτεί το λάδι.
Σημείωση: Στους μελιτζανοκεφτέδες αν δεν θέλουμε να κάνουμε κουταλιές στο τηγάνισμα μπορούμε να βάλουμε σε ένα πιάτο λίγο αλεύρι και να τους περάσουμε από αυτό πριν τους τηγανίσουμε.