Μελιτζανοκεφτέδες

Μελιτζανοκεφτέδες
Μελιτζανοκεφτέδες

Οι μελιτζανοκεφτέδες είναι ένας διαφορετικός τρόπος για να μαγειρέψουμε τις μελιτζάνες εκτός από τους καθιερωμένους δηλαδή μπριάμ, ιμάμ και άλλα.

Τι Χρειαζόμαστε

  • 3 μεγάλες φλάσκες μελιτζάνες
  • 2 αυγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 150 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
  • 100 γραμμάρια τριμμένο κασέρι
  • 2 κουταλάκια της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 1 κουταλάκι της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 2 με 4 κουταλάκια της σούπας τριμμένη φρυγανιά

Πως Φτιάχνονται

  1. Πλένουμε και τρυπάμε τις μελιτζάνες με το πιρούνι σε 3 ή 4 μεριές.
  2. Τις τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  3. Κατά την διάρκεια του ψησίματος τις γυρνάμε για να ψηθούν από όλες τις μεριές.
  4. Όταν είναι έτοιμες τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
  5. Αφού κρυώσουν καλά αφαιρούμε προσεκτικά την φλούδα.
  6. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά για 5 με 6 λεπτά, προσθέτουμε την σάρκα μελιτζάνας, τα τυριά, τα μυρωδικά, την τριμμένη φρυγανιά και τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  7. Βάζουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και όταν είναι έτοιμο έχει κάψει το λάδι παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τους ρίχνουμε στο τηγάνι.
  8. Τους τηγανίζουμε και από τις δύο μεριές για να ροδίσουν.
  9. Τους βγάζουμε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να ρουφηχτεί το λάδι.

Σημείωση: Στους μελιτζανοκεφτέδες αν δεν θέλουμε να κάνουμε κουταλιές στο τηγάνισμα μπορούμε να βάλουμε σε ένα πιάτο λίγο αλεύρι και να τους περάσουμε από αυτό πριν τους τηγανίσουμε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…