Μελιτζανοσαλάτα

Μελιτζανοσαλάτα

Μελιτζανοσαλάτα

Η Μελιτζανοσαλάτα βασίζεται στο πόσο καλές γνώσεις έχει ο μάγειρας, και για γίνει νόστιμη θα πρέπει η μελιτζάνα να έχει κρυώσει πριν μπουν όλα τα υλικά.

Tι Χρειαζόμαστε

  • 4-5 μελιτζάνες φλάσκες αρκετά μεγάλες
  • 2 πιπεριές πράσινες στρογγυλές
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 1/2 ποτήρι του κρασιού λάδι
  • 5-6 κουταλιές της σούπας ξύδι

Πως φτιάχνεται

  1. Στην πλατφόρμα του φούρνου στρώνουμε αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα.
  2. Πλένουμε και χαράζουμε τις μελιτζάνες και τις τοποθετούμε με σειρά.
  3. Τις βάζουμε στον φούρνο τις μελιτζάνες στους 180 βαθμούς για περίπου 25 με 30 λεπτά μέχρι να μαραθούν, και να τρυπιούνται με το πιρούνι μας σημάδι που δείχνει ότι θα έχουν μαλακώσει πλήρως.
  4. Μόλις είναι έτοιμες τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε τις μελιτζάνες να κρυώσουν.
  5. Εν το μεταξύ στο μπλέντερ ή στο τρίφτη λιώνουμε τις πιπεριές ελαφρώς, το κρεμμύδι,το σκόρδο και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό μας σε μια αρκετά μεγάλη λεκάνη όπου τα έχουμε τοποθετήσει από πριν.
  6. Αφού κρυώσουν οι μελιτζάνες μας τις παίρνουμε μια μια και σε ένα πιάτο προσπαθούμε να αφαιρέσουμε τελείως τη φλούδα.
  7. Στην συνέχεια ψιλοκόβουμε όλο το εσωτερικό που έχουμε βγάλει από την μελιτζάνα μέσα στην λεκάνη με τα υπόλοιπα υλικά.
  8. Προσθέτουμε στην λεκάνη το αλάτι και το πιπέρι, το λάδι και το ξύδι. Ανακατεύουμε καλά.

Σημείωση: Στη Μελιτζανοσαλάτα εάν χρειαστεί μπορούμε να αφαιρέσουμε ή να προσθέσουμε λάδι και ξύδι κρίνοντας με την γεύση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...