Μελομακάρονα σοκολάτας
Τι χρειαζόμαστε
- 2 φλυτζάνια τσαγιού λάδι
- 4 φλυτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
- μισό φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- χυμός από 1 πορτοκάλι
- ξύσμα φλούδας από ένα πορτοκάλι
- 2 ποτηράκια του κρασιού κονιάκ
- 1 κουταλάκι του γλυκού Μπεϊκιν παουντερ ή σόδα
- λίγο κανέλα
- και λίγα καρυδιά κοπανισμένα ή λίγο σουσάμι
- Για την επάλειψη σοκολάτας
- 600 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
Πως φτιάχνονται
- Σε μια λεκάνη αρκετά μεγάλη τοποθετούμε το σιμιγδάλι μαζί με το αλεύρι.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και το ρίχνουμε μέσα στο σιμιγδάλι με το αλεύρι τα τρίβουμε καλά για να αναμιχθούν προσθέτουμε τότε την ζάχαρη και μισό ποτήρι του κρασιού νερό.
- Συνεχίζουμε να χτυπάμε με το χέρι πάντα και προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού το ξύσμα το κονιάκ και μπείκιν παουντερ που το έχουμε ανακατέψει με μίση χούφτα αλεύρι.
- Ζυμώνουμε καλά για να γίνει μια μάζα.
- Βάζουμε στο ταψί μια λαδόκολλα και πλάθουμε τα μελομακάρονα στο σχήμα που θέλουμε και τα τοποθετούμε πάνω στο ταψί.
- Τα βάζουμε και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο ώσπου να πάρουν χρώμα χρυσαφή.
- Όταν ψηθούν τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για να μην τρίβονται.
- Σε μπεν μαρί διαλύουμε τη κουβερτούρα σοκολάτας και αφού έχουν κρυώσει πολύ καλά τα μελομακάρονα με μια τσιμπίδα τα βουτάμε μέσα στη λιωμένη σοκολάτα.
- Τα βγάζουμε αμέσως και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα μέχρι να κρυώσουν και να ρουφήξουν.
Σημείωση: Ένας διαφορετικός τρόπος να φτιάξουμε τα μελομακάρονα σοκολάτας. Εάν θέλουμε μπορούμε να φτιάξουμε την ίδια συνταγή με το σιρόπι.