Μιλφέι με μπισκότα και σωλήνες σοκολάτας
Το Μιλφέι με μπισκότα και σωλήνες σοκολάτας είναι ένα διαφορετικό γλυκό από τα συνηθισμένα που έχουμε φτιάξει πότε μπορούμε να το τρώμε κάθε μέρα.
Τι χρειαζόμαστε
- 3 πακέτα μπισκότα τετράγωνα
- 2 σφηνάκια κονιάκ
- 4 σφηνάκια νερό
- 1 κουτάκι μικρό σωλήνες σοκολάτας
- άχνη ζάχαρη
Για την κρέμα
- 4 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού κορν φλάουερ
- 4 αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- ξύσμα από ένα λεμόνι ή πορτοκάλι
Πως φτιάχνεται
- Αρχικά για την κρέμα βάζουμε το 1/2 γάλα σε μία κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού να βράσουν όλα μαζί και τα ανακατεύουμε με σύρμα για να λιώσει η ζάχαρη.
- Κατεβάζουμε από την φωτιά το γάλα αφού έχει βράσει και το αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μία λεκάνη αρκετά μεγάλη ρίχνουμε το αλεύρι, το κορν φλάουερ, τα αυγά και το αλάτι.
- Με το σύρμα μας τα χτυπάμε όλα μαζί και σιγά σιγά ρίχνουμε το υπόλοιπο κρύο γάλα.
- Χτυπάμε πάρα πολύ καλά με προσοχή για να μην σβολιάσει το μείγμα μας.
- Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα με το γάλα που έχει ήδη βράσει σε πολλή χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε μέσα λίγο λίγο το χυλό.
- Ανακατεύουμε δυνατά και γρήγορα με το σύρμα για να γίνει η κρέμα μας λεία και ομοιόμορφη. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι που να πήξει καλά.
- Όταν πάρει μια δύο βράσεις ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι που να το απορροφήσει η κρέμα.
- Σε ένα πυρίμαχο ταψί και σε ένα βαθύ πιάτο ακριβώς δίπλα ρίχνουμε το κονιάκ και το νερό και ανοίγουμε τα μπισκότα,τα βουτάμε μέσα στο κονιάκ για ‘ένα δευτερόλεπτο και τα στρώνουμε μέσα στο ταψί να καλυφθεί όλη η βάση του ταψιού.
- Προσοχή δεν πρέπει να μείνει κενό στην επιφάνεια του ταψιού πρέπει όλη να την καλύψουμε με τα τετράγωνα.
Σημείωση: Το Μιλφέι με μπισκότα και σωλήνες σοκολάτας πρέπει να το αφήσουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 60 με 90 λεπτά για να δέσει.