Μηλοπιτακια με γεύση Μπακλαβά

Μηλοπιτακια με γεύση Μπακλαβά

Μηλοπιτακια με γεύση Μπακλαβά

Τα Μηλοπιτακια με γεύση Μπακλαβά είναι ένα πολύ νόστιμο γλυκό με λίγα υλικά για τους λάτρεις των σιροπιαστών.

Tι χρειαζόμαστε

  • ένα φύλλο κρούστας
  • 150 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
  • 150 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη
  • 4 με 5 μήλα κόκκινα
  • 150 gr καρύδια
  • 1,5 κουταλάκι κανέλλα
  • 300 γραμμάρια βούτυρο
    • Για το σιρόπι
  • 3,5 ποτήρια ζάχαρη
  • 3 ποτήρια νερό
  • ένα ξυλάκι κανέλα
  • φλούδα από ένα λεμόνι
  • 2 βανίλιες

Πώς φτιάχνεται

  1. Ξεκινάμε πρώτα καθαρίζοντας τα μήλα και αφού τα καθαρίσουμε όλα παίρνουμε τον τρίφτη και μέσα σε μία μεγάλη λεκάνη τρίβουμε τα μήλα από το χοντρό μέρος του.
  2. Αφού τελειώσουμε και τρίψουμε όλα τα μήλα λιώνουμε στο μπλέντερ τα καρύδια. όταν κάνουμε και αυτό τα ρίχνουμε μέσα στη λεκάνη που έχουμε τρίψει τα μήλα.
  3. Συνεχίζουμε ρίχνοντας την άχνη ζάχαρη την κανέλα τη φρυγανιά και αφού τα ρίξουμε όλα μας τα υλικά μέσα ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά τη γέμιση.
  4. Ανοίγουμε το φύλλο και το κόβουμε ακριβώς στη μέση και παίρνουμε με ένα κουτάλι της σούπας ποσότητα από τη  γέμιση τοποθετούμε.
  5. Ακριβώς στο κέντρο διπλώνουμε μια-δυο το μηλοπιτάκι γυρναμε τις άκρες προς τα μέσα και συνεχίζουμε να τυλίγουμε κυκλικά. το μηλοπιτάκι μας είναι έτοιμο να τοποθετηθεί στο ταψί.
  6. Θα βγούνε περίπου 28 με 30 κομμάτια. κάνουμε το ίδιο και με όλα τα υπόλοιπα φύλλα.
  7. Όταν τελειώσουμε και θα τοποθετήσουμε στο ταψί λιώνουμε το βούτυρο στο μικροκυμάτων και με ένα πινελάκι αλείφουμε από πάνω τα μηλοπιτάκια μας πρέπει να πάρει όλο το βούτυρο.
  8. Αφού το κάνουμε και αυτό τα βάζουμε στο φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180 με 200 βαθμούς στο πάνω κάτω και αφήνουμε να ψηθούν για περίπου 40 με 50 λεπτά πρέπει να πάρουν ένα όμορφο χρυσό καστανό χρώμα.
  9. Στο μεταξύ μέχρι να ψηθούν τα μηλοπιτάκια μας με γεύση εμείς φτιάχνουμε το σιρόπι σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό τη ζάχαρη το ξυλάκι της κανέλας και τη φλούδα του λεμονιού αφήνουμε να βράσουν για περίπου 7 με 10 λεπτά
  10. Αφού  ανακατέψουμε ελαφρώς και πριν τραβήξουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά βάζουμε μέσα στο σιρόπι και τις βανίλιες ανακατεύουμε καλά και βγάζουμε την κατσαρόλα μας με το σιρόπι από τη φωτιά και την τοποθετούμε σε κάποιο σημείο για να κρυώσει ελαφρώς.
  11. Στο μεταξύ τα μηλοπιτάκια μας έχουν ψηθεί και είναι έτοιμα βγάζουμε από το φούρνο και παίρνουμε το σιρόπι με μία Τρυπητή κουτάλα και την κουτάλα μας την κανονική και ρίχνουμε σιγά-σιγά πάνω από το κάθε ένα το σιρόπι πρέπει να το πάρουν όλο το σιρόπι.
  12. Όταν τελειώσουμε τα αφήνουμε να απορροφήσουν περίπου τέταρτο με μισή ώρα και μπορούμε να σερβίρουμε.

Σημείωση: Δεν είναι στα κλασσικά γλυκά και μόλις τα φτιάξετε θα ξετρελαθούν όλοι καθώς δεν θα περιμένουν ότι τα μηλοπητάκια θα αφήνουν τέτοια αίσθηση στο ουρανίσκο μας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...