Μοσχαράκι κοκκινιστό στην κατσαρόλα

Μοσχαράκι κοκκινιστό στην κατσαρόλα του ονείρου
Μοσχαράκι κοκκινιστό στην κατσαρόλα του ονείρου

Το Μοσχαράκι κοκκινιστό στην κατσαρόλα του ονείρου το φτιάχνουμε με απλό τρόπο, ελάχιστα υλικά και γίνεται πραγματικά ένα πολύ δυνατό πιάτο.

Τι Χρειαζόμαστε

  • 2 κιλά μοσχάρι με κόκκαλο
  • 1 κουτί χυμό ντομάτας
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 2 κύβους λαχανικών

Πως Φτιάχνεται

  1. Αρχικά πλένουμε το μοσχάρι πολύ καλά και το κόβουμε σε μερίδες.
  2. Το τοποθετούμε σε ένα τρυπητό για να φύγουν τα νερά και να στραγγίξει καλά.
  3. Στη συνέχεια κόβουμε τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το λάδι.
  4. Αφήνουμε να τσιγαριστούν ελαφρά.
  5. Αφού σοταριστούν ρίχνουμε μέσα και το μοσχάρι να τσιγαριστεί καλά και αυτό.
  6. Ανακατεύουμε ανά τακτά διαστήματα για να πάρει ένα ομοιόμορφο χρώμα καφετί από όλες τις πλευρές.
  7. Όταν σοταριστεί ομοιόμορφα το κρέας το σβήνουμε με ένα ποτήρι νερό.
  8. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μοσχοκάρυδο, ώστε να βοηθήσουμε το κρέας να βράσει ποιο γρήγορα και να μαλακώσει.
  9. Τα ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσει περίπου 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
  10. Όταν περάσει ο χρόνος βρασμού βάζουμε μέσα τη σάλτσα ντομάτας και τους κύβους λαχανικών.
  11. Αφήνουμε το μοσχαράκι κοκκινιστό να βράσει σε χαμηλή φωτιά περίπου 40 λεπτά.
  12. Δέκα λεπτά πριν τελειώσει ο χρόνος βρασμού ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι, αυτό το κάνουμε γιατί αν τα ρίξουμε από την αρχή το κρέας θα σφίξει και δεν θα βράζει με τίποτα.
  13. Όταν πήξει η σάλτσα και έχουμε δοκιμάσει ένα κομμάτι μοσχάρι με ένα πιρούνι αν τρυπιέται το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Σημείωση: Στο Μοσχαράκι κοκκινιστό στην κατσαρόλα του ονείρου τρυπάμε με ένα πιρούνι το κρέας μας λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά για να δούμε αν έχει βράσει. Αν χρειάζεται λίγο ακόμη βράσιμο και η σάλτσα έχει πήξει βάζουμε ένα με 2 ποτήρια νερό και το αφήνουμε να βράσει λίγο ακόμα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...