Μοσχαράκι κρασάτο με σάλτσα

Μοσχαράκι κρασάτο με σάλτσα

Μοσχαράκι κρασάτο με σάλτσα

Το Μοσχαράκι κρασάτο με σάλτσα αν το συνοδεύσουμε με χοντρό μακαρόνι μπορούμε να πούμε ότι έχουμε φτιάξει ροζμπίφ ή ότι μοιάζει σαν τη συνταγή.

Τι Χρειαζόμαστε

  • 1 1/2 κιλό μοσχαράκι
  • 1 ποτήρι του κρασιού λάδι
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 2 με 3 καρότα
  • 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας πελτέ
  • 1 ποτηράκι κρασί λευκό
  • 2 κύβους λαχανικών
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Πως Φτιάχνεται

  1. Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια μερίδες όχι πολύ μεγάλα ούτε όμως και πολύ μικρά περίπου στο μέγεθος όσο ένα αυγό. 
  2. Πλένουμε καλά καλά το κρέας μας και το βάζουμε να στραγγίξει σε ένα τρυπητό για να φύγουν τα νερά.
  3. Παίρνουμε μία κατσαρόλα και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια ή τα τρίβουμε στον τρίφτη.
  4. Ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά, προσθέτουμε το μοσχάρι και σοτάρουμε και αυτό ελαφρά μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ καφετί χρώμα.
  5. Σβήνουμε το τσιγάρισμα από το κρέας με το κρασάκι μας.
  6. Προσθέτουμε νερό τόσο όσο να σκεπάσει το μοσχάρι.
  7. Αφήνουμε να βράσει για περίπου 35 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  8. Ρίχνουμε την ζάχαρη, τους κύβους λαχανικών, το πιπέρι, το αλάτι.
  9. Έχουμε καθαρίσει και κόψει τα καρότα μας σε λωρίδες μικρές και ψιλές.
  10. Τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στην κατσαρόλα και αφήνουμε όλα μαζί να βράσουν για άλλα 15 λεπτά.
  11. Βάζουμε και τα ντοματάκια τα ψιλοκομμένα και τον πελτέ ντομάτας και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.
  12.  Τα αφήνουμε όλα μαζί να βράσουν για άλλα 15 λεπτά.
  13. Το φαγητό μας είναι έτοιμο όταν έχει δέσει η σάλτσα και έχει μαλακώσει το μοσχαράκια μας πολύ.

Σημείωση: Στο Μοσχαράκι κρασάτο με σάλτσα μπορούμε να το συνοδεύσουμε με ρύζι πιλάφι ή με πατάτες τηγανιτές ακόμα και με μακαρόνια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...