Μοσχαράκι κρασάτο με σάλτσα
Το Μοσχαράκι κρασάτο με σάλτσα αν το συνοδεύσουμε με χοντρό μακαρόνι μπορούμε να πούμε ότι έχουμε φτιάξει ροζμπίφ ή ότι μοιάζει σαν τη συνταγή.
Τι Χρειαζόμαστε
- 1 1/2 κιλό μοσχαράκι
- 1 ποτήρι του κρασιού λάδι
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 2 με 3 καρότα
- 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας πελτέ
- 1 ποτηράκι κρασί λευκό
- 2 κύβους λαχανικών
- 1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
Πως Φτιάχνεται
- Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια μερίδες όχι πολύ μεγάλα ούτε όμως και πολύ μικρά περίπου στο μέγεθος όσο ένα αυγό.
- Πλένουμε καλά καλά το κρέας μας και το βάζουμε να στραγγίξει σε ένα τρυπητό για να φύγουν τα νερά.
- Παίρνουμε μία κατσαρόλα και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια ή τα τρίβουμε στον τρίφτη.
- Ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά, προσθέτουμε το μοσχάρι και σοτάρουμε και αυτό ελαφρά μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ καφετί χρώμα.
- Σβήνουμε το τσιγάρισμα από το κρέας με το κρασάκι μας.
- Προσθέτουμε νερό τόσο όσο να σκεπάσει το μοσχάρι.
- Αφήνουμε να βράσει για περίπου 35 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
- Ρίχνουμε την ζάχαρη, τους κύβους λαχανικών, το πιπέρι, το αλάτι.
- Έχουμε καθαρίσει και κόψει τα καρότα μας σε λωρίδες μικρές και ψιλές.
- Τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στην κατσαρόλα και αφήνουμε όλα μαζί να βράσουν για άλλα 15 λεπτά.
- Βάζουμε και τα ντοματάκια τα ψιλοκομμένα και τον πελτέ ντομάτας και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.
- Τα αφήνουμε όλα μαζί να βράσουν για άλλα 15 λεπτά.
- Το φαγητό μας είναι έτοιμο όταν έχει δέσει η σάλτσα και έχει μαλακώσει το μοσχαράκια μας πολύ.
Σημείωση: Στο Μοσχαράκι κρασάτο με σάλτσα μπορούμε να το συνοδεύσουμε με ρύζι πιλάφι ή με πατάτες τηγανιτές ακόμα και με μακαρόνια.