Μοσχαράκι λεμονάτο

Μοσχαράκι λεμονάτο
Μοσχαράκι λεμονάτο είναι ο διαφορετικός τρόπος μαγειρέματος αυτού του κρέατος αντί για το κλασσικό κοκκινιστό.
Τι Χρειαζόμαστε
- 1 1/2 κιλό μοσχάρι ποντίκι
- 3 με 4 καρότα
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 ποτήρι του κρασιού λάδι
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- χυμό από 2 με 3 λεμόνια
- 2 1/2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
Πως Φτιάχνεται
- Αρχικά πλένουμε το μοσχάρι πολύ καλά και το κόβουμε σε μερίδες.
- Το τοποθετούμε σε ένα τρυπητό για να φύγουν τα νερά και να στραγγίξει καλά.
- Στη συνέχεια κόβουμε τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το λάδι.
- Αφήνουμε να τσιγαριστούν ελαφρά.
- Αφού σοταριστούν ρίχνουμε μέσα και το μοσχάρι να τσιγαριστεί καλά και αυτό.
- Ανακατεύουμε ανά τακτά διαστήματα για να πάρει ένα ομοιόμορφο χρώμα καφετί από όλες τις πλευρές.
- Όταν σοταριστεί ομοιόμορφα το κρέας το σβήνουμε με ένα ποτήρι νερό.
- Κόβουμε τα καρότα σε μακρόστενο σχήμα και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα.
- Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά.
- Αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο νερό ακόμη.
- Δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι και αν το κρέας έχει βράσει βάζουμε το αλάτι και το πιπέρι.
- Στίβουμε τα λεμόνια και ρίχνουμε μέσα σε αυτά το κορν φλάουρ.
- Το ανακατεύουμε καλά για να μη μας σβολιάσει και το ρίχνουμε και αυτό μέσα στην κατσαρόλα.
- Αφήνουμε το μοσχαράκι να πάρει μια με δυο βράσεις και είναι έτοιμο.
Σημείωση: Στο μοσχαράκι λεμονάτο το αλάτι το λεμόνι και το κορν φλάουρ το ρίχνουμε στο τέλος της βράσης του φαγητού μας γιατί διαφορετικά με το αλάτι και το λεμόνι το κρέας θα σφίξει και δε θα βράζει με τίποτα., και με το κορν φλαουρ θα δέσει η σάλτσα.