Μοσχαράκι Σούπα

Μοσχαράκι Σούπα
Μοσχαράκι σούπα είναι από τις ποιο διάσημες σούπες μαζί με την κοτόσουπα. Ξεχωρίζει για τη γεύση που έχει και τη θρεπτικότητα που προσφέρει.
Τι χρειαζόμαστε
- 1 κιλό και 200 γραμμάρια μοσχάρι
- 4 κρεμμύδια ξερά μικρά
- 3 καρότα
- 3 λεμόνια
- 1 ματσάκι σέλινο
- 2 κύβους λαχανικών
- 2 κολοκυθάκια μέτρια
- 1 ντομάτα
- 3 πατάτες μέτριες
- 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Πως φτιάχνονται
- Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε επίσης σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε να στραγγίξει σε ένα τρυπητό.
- Στη συνέχεια βάζουμε 3 δάχτυλα νερό στην κατσαρόλα, βάζουμε μέσα το μοσχάρι και σε δυνατή φωτιά το αφήνουμε να βράσει για περίπου 10 λεπτά.
- Πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τους κάνουμε μια χαραματιά στη μέση γιατί θα τις βάλουμε μέσα στο φαγητό ολόκληρες.
- Συνεχίζουμε με τα καρότα καθαρίζοντας το εξωτερικό με ένα ξυράφι ή με το μαχαίρι.
- Τα κολοκυθάκια γδέρνοντας τα με το μαχαίρι από πάνω και τα κόβουμε στη μέση.
- Τέλος, ξεφλουδίζουμε και την ντομάτα και τα κρεμμύδια. Πλένουμε και το σέλινο.
- Τα πλένουμε πολύ καλά όλα τα λαχανικά και τα βάζουμε σε μια λεκάνη δίπλα μας,
- Έχει περάσει ο χρόνος βρασμού στο μοσχάρι. Το σουρώνουμε σε ένα τρυπητό, το πλένουμε καλά και του ξαναβάζουμε 3 δάχτυλα νερό στην κατσαρόλα για να βράσει για περίπου 40 λεπτά.
- Όταν μαλακώσει το κρέας, και τσιμπιέται με ένα πιρούνι δοκιμάζουμε πριν ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά μας μαζί με 2 ποτήρια νερό ακόμη.
- Βάζουμε επίσης το λάδι, τους κύβους λαχανικών, το αλάτι το πιπέρι και ένα μεγάλο ποτήρι με νερό ακόμη.
- Συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμη 35 λεπτά.
- Όταν περάσει ο χρόνος βρασμού βγάζω από την κατσαρόλα το κρέας και τα λαχανικά με μια τρυπητή κουτάλα.
- Τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Εάν ο ζωμός είναι λίγος μπορούμε να προσθέσουμε ένα με δυο ποτήρια νερό ακόμη.
- Τον αφήνουμε να βράσει 5 με 7 λεπτά και είναι έτοιμο.
- Μπορούμε να σερβίρουμε ξεχωριστά τα λαχανικά με το κρέας και το ζωμό μόνο του βάζοντας από πάνω λεμόνι.
Σημείωση: Το Μοσχαράκι Σούπα αν θέλουμε μπορούμε να βγάλουμε το μοσχάρι από την κατσαρόλα και τα λαχανικά και να ρίξουμε μέσα στο ζουμί λίγο ρύζι.