Μοσχαράκι Σούπα

Μοσχαράκι-Σούπα

Μοσχαράκι-Σούπα

Τι χρειαζόμαστε

  • 700 γραμμάρια Μοσχάρι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πράσο
  • 3 καρότα
  • 1/2 σελινόριζα
  • 2 κολοκυθάκια
  • 2 ντομάτες
  • 1 πατάτα
  • 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Πως φτιάχνονται

  1. Πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια.
  2. Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε επίσης σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε να βράσει σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό.
  3. Μόλις αρχίσει να βράζει το ξαφρίζουμε αρκετές φορές.
  4. Στην συνέχεια σουρώνουμε το κρέας σε ένα τρυπητό, πλένουμε καλά και ξαναβάζουμε νερό στην κατσαρόλα με το κρέας μαζί για να βράσει.
  5. Όταν μαλακώσει το κρέας, βάζουμε σε άλλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά εκτός από τις ντομάτες για 5 με 6 λεπτά.
  6. Τότε προσθέτουμε τις ντομάτες, το κρέας και το ζωμό του.
  7. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμη 15 λεπτά.

Σημείωση: Το Μοσχαράκι Σούπα αν θέλουμε μπορούμε να βγάλουμε το μοσχάρι από τη κατσαρόλα και τα λαχανικά και να ρίξουμε μέσα στο ζουμί λίγο ρύζι.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...