Μοσχαράκι Σούπα συντάκτης Ντίνα Μοσχαράκι Σούπα Μοσχαράκι σούπα είναι από τις ποιο διάσημες σούπες μαζί με την κοτόσουπα. Ξεχωρίζει για τη γεύση που έχει και τη θρεπτικότητα που προσφέρει. Τι χρειαζόμαστε 1 κιλό και 200 γραμμάρια μοσχάρι 4 κρεμμύδια ξερά μικρά 3 καρότα 3 λεμόνια 1 ματσάκι σέλινο 2 κύβους λαχανικών 2 κολοκυθάκια μέτρια 1 ντομάτα 3 πατάτες μέτριες 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι Πως φτιάχνονται Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε επίσης σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε να στραγγίξει σε ένα τρυπητό. Στη συνέχεια βάζουμε 3 δάχτυλα νερό στην κατσαρόλα, βάζουμε μέσα το μοσχάρι και σε δυνατή φωτιά το αφήνουμε να βράσει για περίπου 10 λεπτά. Πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τους κάνουμε μια χαραματιά στη μέση γιατί θα τις βάλουμε μέσα στο φαγητό ολόκληρες. Συνεχίζουμε με τα καρότα καθαρίζοντας το εξωτερικό με ένα ξυράφι ή με το μαχαίρι. Τα κολοκυθάκια γδέρνοντας τα με το μαχαίρι από πάνω και τα κόβουμε στη μέση. Τέλος, ξεφλουδίζουμε και την ντομάτα και τα κρεμμύδια. Πλένουμε και το σέλινο. Τα πλένουμε πολύ καλά όλα τα λαχανικά και τα βάζουμε σε μια λεκάνη δίπλα μας, Έχει περάσει ο χρόνος βρασμού στο μοσχάρι. Το σουρώνουμε σε ένα τρυπητό, το πλένουμε καλά και του ξαναβάζουμε 3 δάχτυλα νερό στην κατσαρόλα για να βράσει για περίπου 40 λεπτά. Όταν μαλακώσει το κρέας, και τσιμπιέται με ένα πιρούνι δοκιμάζουμε πριν ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά μας μαζί με 2 ποτήρια νερό ακόμη. Βάζουμε επίσης το λάδι, τους κύβους λαχανικών, το αλάτι το πιπέρι και ένα μεγάλο ποτήρι με νερό ακόμη. Συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμη 35 λεπτά. Όταν περάσει ο χρόνος βρασμού βγάζω από την κατσαρόλα το κρέας και τα λαχανικά με μια τρυπητή κουτάλα. Τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Εάν ο ζωμός είναι λίγος μπορούμε να προσθέσουμε ένα με δυο ποτήρια νερό ακόμη. Τον αφήνουμε να βράσει 5 με 7 λεπτά και είναι έτοιμο. Μπορούμε να σερβίρουμε ξεχωριστά τα λαχανικά με το κρέας και το ζωμό μόνο του βάζοντας από πάνω λεμόνι. Σημείωση: Το Μοσχαράκι Σούπα αν θέλουμε μπορούμε να βγάλουμε το μοσχάρι από την κατσαρόλα και τα λαχανικά και να ρίξουμε μέσα στο ζουμί λίγο ρύζι. TweetShareSharePin0 Shares
Χοιρινό με σέλινα πεντανόστιμο πιάτο 13 Μαΐου 2021 συντάκτης Ντίνα · Published 13 Μαΐου 2021 · Last modified 20 Μαΐου 2021
Ψαρονέφρι με πατάτες στο φούρνο 22 Δεκεμβρίου 2020 συντάκτης Ντίνα · Published 22 Δεκεμβρίου 2020 · Last modified 20 Μαΐου 2021
Γαρίδες σαγανάκι με ούζο 19 Μαΐου 2021 συντάκτης Ντίνα · Published 19 Μαΐου 2021 · Last modified 20 Μαΐου 2021