Μοσχάρι νουά με σάλτσα ψητού
Μοσχάρι νουά με σάλτσα ψητού ένα ιδιαίτερο πιάτο που θέλει προσοχή την ώρα που το ψήνουμε στην κατσαρόλα γιατί θέλουμε να κρατήσει τη γεύση του.
Τι Χρειαζόμαστε
- 10 φέτες μοσχάρι νουά
- 2 λεμόνια
- 1 ποτήρι του νερού λάδι
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Πως Φτιάχνεται
- Αρχικά ζητάμε από το χασάπη να μας κόψει το νουά σε φέτες περίπου το ένα δάχτυλο πάχος.
- Το πλένουμε και το βάζουμε σε ένα τρυπητό για να στραγγίξει πολύ καλά.
- Έπειτα βάζουμε ένα σκεύος στη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το λάδι για να κάψει.
- Ρίχνουμε στο νουά αλάτι, πιπέρι και από τις δύο μεριές και έχουμε φέρει κοντά μας το αλεύρι.
- Περνάμε τις φέτες του κρέατος από το αλεύρι, τινάζουμε ελαφρά και από τις δύο πλευρές και τις βάζουμε στο λάδι που έχει κάψει.
- Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα και από τις δύο μεριές.
- Όταν τηγανιστούν όλα τα κομμάτια τα ρίχνουμε πάλι μέσα στην κατσαρόλα με το λάδι.
- Ρίχνουμε ένα μεγάλο ποτήρι με νερό, το υπόλοιπο αλάτι και πιπέρι και μισό ποτήρι ακόμη με νερό.
- Αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει αρκετά με το καπάκι μισάνοιχτο σε χαμηλή φωτιά.
- Ανακατεύουμε ανά τακτά διαστήματα και αν χρειαστεί ρίχνουμε ένα ποτήρι με νερό ακόμη.
- Όταν η σάλτσα μας αρχίζει να δένει δοκιμάζουμε να δούμε αν το κρέας είναι έτοιμο.
- Τότε βάζουμε και το λεμόνι και αφήνουμε να βράσει για 5 με 10 λεπτά περίπου ακόμη.
Σημείωση: Το Μοσχάρι νουά με σάλτσα ψητού για γίνει ποιο εύκολα και γρήγορα το μυστικό είναι να το βράσουμε σε χαμηλή φωτιά, γιατί έτσι δε θα στεγνώσει το κρέας μας και θα κρατήσει όλες τις βιταμίνες και την ουσία του.