Μπακαλιάρος πλακί με σάλτσα στον φούρνο

Μπακαλιάρος πλακί με σάλτσα στον φούρνο
Ο Μπακαλιάρος πλακί με σάλτσα στον φούρνο είναι ένα πολύ γευστικό και γρήγορο φαγητό που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Τι Χρειαζόμαστε
- 1 σακούλα μπακαλιάρο κατεψυγμένο στρόγγυλο
- 2 κρεμμύδια ξερά μεγάλα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουτί ντοματάκι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
- Μισό ματσάκι μαϊντανό
- 1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο αποξηραμένο
- μισό κουταλάκι του γλυκού βασιλικού αποξηραμένο
- 1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
Πως Φτιάχνεται
- Βάζουμε τα ψάρια σε μια λεκάνη με νερό, για να τα φύγει ο πάγος, τα πλένουμε καλά και τα τοποθετούμε στο τρυπητό για στραγγίξουν όσο καλύτερα γίνεται.
- Προσοχή μεγάλη να μην μας διαλυθούν καθώς βγάζουμε τον πάγο.
- Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια σε ένα ταψί το ίδιο επαναλαμβάνουμε και με τις σκελίδες σκόρδο, το μαϊντανό και προσθέτουμε τον δυόσμο το βασιλικό το αλάτι το πιπέρι το κουτί της ψιλοκομμένη ντομάτας.
- Διαλύουμε τον πελτέ και το βάζουμε μέσα με ένα ποτήρι νερό.
- Τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέσα στο ταψί μας και στρώνουμε από πάνω το ψάρι μας.
- Προσπαθούμε να ανακατέψουμε το μπακαλιάρο με όσο περισσότερη προσοχή γίνεται για να μην μας διαλύσει
- Ρίχνουμε και το λάδι μας από πάνω.
- Έχουμε προθερμάνει το φούρνο μας στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω κάτω.
- Βάζουμε μέσα το ταψί και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 35 έως 45 λεπτά.
Σημείωση: Εάν δε θέλουμε να είναι ο Μπακαλιάρος πλακί με σάλτσα στον φούρνο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι ψάρι θέλουμε για να μαγειρέψουμε πλακί. Μπορούμε να το συνοδεύσουμε είτε με κάποια πράσινη σαλάτα ή πατάτες τηγανίτες ή ακόμα και πούρε.