Μπακαλιάρος Πλακί στο φούρνο

Μπακαλιάρος Πλακί στο φούρνο

Μπακαλιάρος Πλακί στο φούρνο

Μπακαλιάρος Πλακί στο φούρνο είναι μια παραλλαγή του κλασσικού στρογγυλού μπακαλιάρου. Μπορείτε να το φτιάξετε με πολλούς τρόπους αλλά ο συγκεκριμένος θα σας ανταμείψει με τη γεύση του.

Τι Χρειαζόμαστε

  • 1 πακέτο κατεψυγμένο μπακαλιάρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • μισό ματσάκι άνηθο
  • 2 ντομάτες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πίπερι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 ποτήρι του κρασιού λάδι

Πως Φτιάχνονται

  1. Αρχικά ξεπαγώνουμε το μπακαλιάρο και πλένουμε πολύ καλά για να φύγει ο πάγος και τα συντηριτικά.
  2. Το βάζουμε σε ένα τρυπητό για να στραγγίξει καλά και να μη μείνουν τα νερά καθώς τον μαγειρεύουμε.
  3. Έπειτα καθαρίζουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα, τις ντομάτες αφού τις ξεφλουδίσουμε και έπειτα σε ένα ταψί στρώνουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου.
  4. Στο μπλέντερ πολτοποιούμε το κρεμμύδι και το σκόρδο τα απλώνουμε όμορφα πάνω από τα ψάρια μας και συνεχίζουμε με τις ντομάτες.
  5. Τις λιώνουμε και αυτές στο μπλέντερ και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία, προσθέτουμε και μισό ποτήρι με νερό.
  6. Κόβουμε σε ψιλά κομμάτια τον μαϊντανό από πάνω από το ταψί.
  7. Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και ανακατεύουμε για να αναμειχθούν τα υλικά μας.
  8. Τέλος, βάζουμε το λάδι και ένα ποτήρι του κρασιού νερό.
  9. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο στις αντιστάσεις πάνω κάτω στους 250 βαθμούς για περίπου 35 με 45 λεπτά.

Σημείωση: Στο ψάρι πλακί έχουμε χρησιμοποιήσει στρογγυλό μπακαλιάρο που δεν έχει κόκαλα όμως μπορούμε να βάλουμε και ότι ψάρι θέλουμε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…