Μπακαλιάρος Πλακί στο φούρνο
Μπακαλιάρος Πλακί στο φούρνο είναι μια παραλλαγή του κλασσικού στρογγυλού μπακαλιάρου. Μπορείτε να το φτιάξετε με πολλούς τρόπους αλλά ο συγκεκριμένος θα σας ανταμείψει με τη γεύση του.
Τι Χρειαζόμαστε
- 1 πακέτο κατεψυγμένο μπακαλιάρο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- μισό ματσάκι άνηθο
- 2 ντομάτες
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1 κουταλάκι του γλυκού πίπερι
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 ποτήρι του κρασιού λάδι
Πως Φτιάχνονται
- Αρχικά ξεπαγώνουμε το μπακαλιάρο και πλένουμε πολύ καλά για να φύγει ο πάγος και τα συντηριτικά.
- Το βάζουμε σε ένα τρυπητό για να στραγγίξει καλά και να μη μείνουν τα νερά καθώς τον μαγειρεύουμε.
- Έπειτα καθαρίζουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα, τις ντομάτες αφού τις ξεφλουδίσουμε και έπειτα σε ένα ταψί στρώνουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου.
- Στο μπλέντερ πολτοποιούμε το κρεμμύδι και το σκόρδο τα απλώνουμε όμορφα πάνω από τα ψάρια μας και συνεχίζουμε με τις ντομάτες.
- Τις λιώνουμε και αυτές στο μπλέντερ και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία, προσθέτουμε και μισό ποτήρι με νερό.
- Κόβουμε σε ψιλά κομμάτια τον μαϊντανό από πάνω από το ταψί.
- Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και ανακατεύουμε για να αναμειχθούν τα υλικά μας.
- Τέλος, βάζουμε το λάδι και ένα ποτήρι του κρασιού νερό.
- Βάζουμε το ταψί στο φούρνο στις αντιστάσεις πάνω κάτω στους 250 βαθμούς για περίπου 35 με 45 λεπτά.
Σημείωση: Στο ψάρι πλακί έχουμε χρησιμοποιήσει στρογγυλό μπακαλιάρο που δεν έχει κόκαλα όμως μπορούμε να βάλουμε και ότι ψάρι θέλουμε.