Μπάμιες Κοκκινιστές λαδερές

Μπάμιες Κοκκινιστές λαδερές

Μπάμιες Κοκκινιστές λαδερές

Μπάμιες Κοκκινιστές λαδερές έχουν λίγες θερμίδες και ανήκουν στην κατηγορία των λαχανικών που καταναλώνονται άγουρες γιατί αν ωριμάσουν γίνονται πολύ σκληρές.

Τι Χρειαζόμαστε

  • 1 κιλό μπάμιες κατεψυγμένες
  • μισό ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κρεμμύδι ξερό αρκετά μεγάλο
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 1 πρέζα δυόσμο
  • 1 κουτί ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • μισό  ποτήρι του κρασιού λάδι
  • Λίγο ξύδι

Πως Φτιάχνονται

  1. Σε ένα τρυπητό ξεπλένουμε καλά τις μπάμιες για να φύγουν όλα τα συντηρητικά.
  2. Τις περιχύνουμε με λίγο ξύδι για να μη μας λιώσουν όσο τις βράζουμε.
  3. Τις αφήνουμε μέσα στο τρυπητό για να στραγγίξουν καλά και στο μεταξύ ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα.
  4. Σε χαμηλή φωτιά σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον μαϊντανό, για να τσιγαριστούν ελαφρώς.
  5. Στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα, τον δυόσμο,  αλάτι, πιπέρι, και 1 ποτήρι νερό.
  6. Το αφήνουμε να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά περίπου.
  7. Έπειτα ρίχνουμε τις μπάμιες.
  8. Αφήνουμε να βράσουν για άλλα 10 λεπτά όλα μαζί και ανακατεύουμε 1-2 φορές ελαφρά για να μη μας λιώσουν.

Σημείωση: Οι μπάμιες κοκκινιστές λαδερές που έχουμε δώσει στην παραπάνω συνταγή είναι κατεψυγμένες και μπορούμε να τις έχουμε στο πιάτο μας όλες τις εποχές και όχι μόνο όταν είναι η εποχή τους για να τις πάρουμε φρέσκιες.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…