Μπάμιες Κοκκινιστές λαδερές

Μπάμιες Κοκκινιστές λαδερές
Μπάμιες Κοκκινιστές λαδερές έχουν λίγες θερμίδες και ανήκουν στην κατηγορία των λαχανικών που καταναλώνονται άγουρες γιατί αν ωριμάσουν γίνονται πολύ σκληρές.
Τι Χρειαζόμαστε
- 1 κιλό μπάμιες κατεψυγμένες
- μισό ματσάκι μαϊντανό
- 1 κρεμμύδι ξερό αρκετά μεγάλο
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
- 1 πρέζα δυόσμο
- 1 κουτί ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- μισό ποτήρι του κρασιού λάδι
- Λίγο ξύδι
Πως Φτιάχνονται
- Σε ένα τρυπητό ξεπλένουμε καλά τις μπάμιες για να φύγουν όλα τα συντηρητικά.
- Τις περιχύνουμε με λίγο ξύδι για να μη μας λιώσουν όσο τις βράζουμε.
- Τις αφήνουμε μέσα στο τρυπητό για να στραγγίξουν καλά και στο μεταξύ ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα.
- Σε χαμηλή φωτιά σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον μαϊντανό, για να τσιγαριστούν ελαφρώς.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα, τον δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, και 1 ποτήρι νερό.
- Το αφήνουμε να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά περίπου.
- Έπειτα ρίχνουμε τις μπάμιες.
- Αφήνουμε να βράσουν για άλλα 10 λεπτά όλα μαζί και ανακατεύουμε 1-2 φορές ελαφρά για να μη μας λιώσουν.
Σημείωση: Οι μπάμιες κοκκινιστές λαδερές που έχουμε δώσει στην παραπάνω συνταγή είναι κατεψυγμένες και μπορούμε να τις έχουμε στο πιάτο μας όλες τις εποχές και όχι μόνο όταν είναι η εποχή τους για να τις πάρουμε φρέσκιες.