Μπάμιες κοκκινιστές

Μπάμιες κοκκινιστές

Μπάμιες κοκκινιστές

Οι μπάμιες κοκκινιστές είναι ένα νόστιμο λαδερό που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο βράσιμο και στο ανακάτεμα για να μην λιώσουν.

Τι χρειάζονται

  • 1 κιλό μπάμιες κατεψυγμένες
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κρεμμύδι ξερό αρκετά μεγάλο
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 1 πρέζα δυόσμο
  • 1 κουτί ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 2 κύβους λαχανικών
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • ½ ποτήρι του κρασιού λάδι
  • Λίγο ξύδι

Πως φτιάχνονται

  1. Σε ένα τρυπητό ξεπλένουμε καλά τις μπάμιες για να φύγουν όλα τα συντηρητικά και τις περιχύνουμε με λίγο ξύδι για να μην μας λιώσουν και βγάζουν τα υγρά που βγάζουν όσο τις βράζουμε.
  2. Τις αφήνουμε μέσα στο τρυπητό για να στραγγίξουν καλά και στο μεταξύ ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα.
  3. Σε χαμηλή φωτιά σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον μαϊντανό , για να τσιγαριστούν ελαφρώς.
  4. Στην συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα, τον δυόσμο,  αλάτι, πιπέρι , τους κύβους, και 1 ποτήρι νερό.
  5. Το αφήνουμε να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά περίπου.
  6. Έπειτα ρίχνουμε τις μπάμιες.
  7. Αφήνουμε να βράσουν για άλλα 10 λεπτά όλα μαζί και ανακατεύουμε 1-2 φορές ελαφρά για να μην μας λιώσουν.

Σημείωση: Οι μπάμιες κοκκινιστές που έχουμε δώσει στην παραπάνω συνταγή είναι κατεψυγμένες και μπορούμε να τις έχουμε στο πιάτο μας όλες τις εποχές και όχι μόνο όταν είναι η εποχή τους για να τις πάρουμε φρέσκιες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...