Μπιφτέκια στο φούρνο
Τα μπιφτέκια στο φούρνο εκτός από κιμά μοσχαρίσιο μπορούμε να τα φτιάξουμε είτε με χοιρινό κιμά είτε με κιμά κοτόπουλο.
Τι Χρειαζόμαστε
- 700 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
- 1 αυγό
- 1 κρεμμύδι ξερό
- μισό ματσάκι μαϊντανό
- 4 κουταλιές της σούπας φρυγανιά
- 1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο
- 1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό
- 2 με 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- μισό ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη λαχανικών
- αλάτι
- πιπέρι
Πως Φτιάχνονται
- Σε μια λεκάνη βάζουμε το κιμά.
- Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ. Το ρίχνουμε μέσα στη λεκάνη με το κιμά.
- Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό, τον βάζουμε και αυτόν μέσα, και προσθέτουμε όλα τα υλικά μας δηλαδή το βασιλικό, το δυόσμο, το αυγό, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο, την σκόνη λαχανικών, το αλάτι, το πιπέρι και τέλος βάζουμε και τη τριμμένη φρυγανιά.
- Πλάθουμε το κιμά πολύ καλά για να απορροφήσει όλα τα υλικά.
- Αφήνουμε σε μια μεριά τον κιμά περίπου στα 10 με 15 λεπτά για να ξεκουραστεί.
- Σχηματίζουμε τα μπιφτέκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί.
- Ραντίζουμε από πάνω με λίγο νερό και λίγο λάδι αν χρειαστεί.
- Ψήνουμε στον αέρα και κάτω για περίπου 30 με 35 λεπτά.
Σημείωση: Αν δεν έχουμε τριμμένη φρυγανιά για να φτιάξουμε τα μπιφτέκια μπορούμε να βάλουμε 3 με 4 φέτες μουλιασμένο ψωμί.