Mπισκοτογλυκό το απλό γλυκό ψυγείου

Mπισκοτογλυκό

Mπισκοτογλυκό

Το Μπισκοτογλυκό είναι μια παραλλαγή του γνωστού σε όλους μας μιλφέι. Φτιάχνεται στην εκτέλεση του με τον ίδιο τρόπο απλά αλλάζουν τα υλικά που έχουμε επιλέξει. Το γλυκό αυτό δεν είναι δύσκολο για να γίνει και μπορούμε να το φτιάξουμε με ότι κρέμα της επιλογή μας θέλουμε χωρίς να μας περιορίζει. 

Τι χρειαζόμαστε

  • 5 πακέτα μπισκότα τετράγωνα
  • 6 κρέμες χωρίς βράσιμο
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ
  • Μισό ποτήρι νερό
  • Λιγό λικέρ
  • Τρούφα σοκολάτα ή χρωματιστή

Πως φτιάχνονται

  1. Σε μια λεκάνη βαθιά ρίχνουμε το 1 λίτρο φρέσκο γάλα και χτυπάμε με το μίξερ και ρίχνουμε σταδιακά μια μία τις κρέμες μπορούμε να βρούμε κρέμες με σοκολάτα, με βανίλια καραμέλα ότι θέλουμε.
  2. Ρίχνουμε σταδιακά και το μισό κουτί γάλα, το 1 κουτί γάλα εβαπορέ και το μισό ποτήρι με νερό.
  3. Η κρέμα πρέπει να πήξει καλά.
  4. Σε ένα πιάτο βαθύ βάζουμε το λικέρ που έχουμε και το ανανεώνουμε με λίγο νερό.
  5. Σε αυτό το πιάτο βουτάμε τα μπισκότα για να δροσιστούν ελαφρά και τα στρώνουμε σε ένα πυρέξ τετράγωνο κατά προτίμηση ομοιόμορφα.
  6. Στη συνεχεία ρίχνουμε από πάνω την κρέμα, στρώνουμε ομοιόμορφα για να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του πυρέξ και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τη δεύτερη στρώση με τα μπισκότα και την κρέμα.
  7. Εν συνεχεία ρίχνουμε από πάνω την τρούφα της σοκολάτας ή τη χρωματιστή και βάζουμε το Γλυκό μπισκότο στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες για να παγώσει.
  8. Όταν περάσει ο χρόνος το γλυκό Μπισκότο είναι έτοιμο.

Σημείωση: Ιδιαίτερη προσοχή θέλει να το αφήσουμε το σωστό χρόνο στο ψυγείο για να δέσει. Αν βγει νωρίτερα από ότι πρέπει θα διαλύσει την ώρα που θα πάμε να το σερβίρουμε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…