Μπριάμ
Το μπριάμ είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό φαγητό με πολλά πολύχρωμα λαχανικά. Πρόκειται για λαδερό υγιεινό φαγητό που φτιάχνεται πάρα πολύ εύκολα.
Τι χρειαζόμαστε
- 3 Μελιτζάνες κομμένες κύβους
- 4 Κολοκυθάκια κομμένα κύβους
- 6 Πατάτες κομμένες κύβους
- Μισό ματσάκι μαϊντανό
- 1 με 2 πιπεριές
- 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 Σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 4 Ντομάτες τριμμένες
- 2 Κύβους λαχανικών
- Λίγο δυόσμο
- 1 Φλιτζάνι λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Πως φτιάχνεται
- Σε ένα ταψί ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ντομάτα τριμμένη το δυόσμο, τους κύβους λαχανικών , το λάδι το αλάτι το πιπέρι τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά μας τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια, τις πιπεριές και τις πατάτες. Τα κόβουμε σε κύβους ή κυδωνάτα.
- Τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στο ταψί μαζί με 2 έως 3 ποτήρια νερό.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά και βάζουμε στο φούρνο το ταψί μας και ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς για περίπου 60 με 70 λεπτά.
Σημείωση: Το Μπριάμ είναι ένας τρόπος φαγητού να ταΐσουμε και τα παιδιά που δεν τρώνε τα λαχανικά προσθέτοντας από πάνω προαιρετικά τυράκι τριμμένο.