Ντοματοκεφτέδες ένας υπέροχος μεζές για το ούζο

Ντοματοκεφτέδες ένας υπέροχος μεζές για το ούζο

Ντοματοκεφτέδες ένας υπέροχος μεζές για το ούζο

Ντοματοκεφτέδες ένας υπέροχος μεζές για το ούζο ένα φαγητό που πάει με σως γιαουρτιού. Προέλευση φαίνεται να έχουν από τη Σαντορίνη γιατί υπάρχει ενδεχόμενο η πρώτη ύλη τους να έρχεται από το ηφαίστειο. Τους ονομάζουμε και ψευτοκεφτέδες.

Τι χρειαζόμαστε

  • 4 μεγάλες ντομάτες
  • 4 έως 6 κουταλιές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 ξερό κρεμμύδι μέτριο
  • 1 αυγό
  • 1 χούφτα τυρί τριμμένο μαλακό
  • λίγο μαϊντανό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο αποξηραμένο ή φρέσκο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό αποξηραμένο ή φρέσκο
  • λάδι για τηγάνισμα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Πως φτιάχνονται

  1. Πλένουμε τις ντομάτες και αφαιρούμε μόνο τον αφαλό και όπως είναι με την φλούδα τις κόβουμε μικρά κομματάκια σαν κυβάκια.
  2. Τις βάζουμε μέσα σε μία λεκάνη και προσθέτουμε μέσα το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το βασιλικό το αλάτι, το πιπέρι, το αυγό και την χούφτα με το τυρί το τριμμένο.
  3. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και ρίχνουμε το αλεύρι μπορεί να πάρει λίγο παραπάνω αλεύρι. 
  4. Θέλουμε το μείγμα μας να μην γίνει ούτε πολύ νερουλό ούτε πολύ σφιχτό.
  5. Στην συνέχεια βάζουμε στο τηγάνι μας μπόλικο λάδι και το τοποθετούμε πάνω σε δυνατή φωτιά για να κάψει.
  6. Παίρνουμε από το μείγμα μας κουταλίτσες κουταλίτσες και τις ρίχνουμε στο καυτό λάδι.
  7. Τηγανίζουμε τους κεφτέδες με ντομάτα μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκάστανο χρώμα.
  8. Τους αφαιρούμε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετούμε σε πιατέλα που έχουμε ετοιμάσει με μπόλικο απορροφητικό χαρτί.

Σημείωση: Οι ντοματοκεφτέδες (ένας υπέροχος μεζές για το ούζο) από ντομάτα είναι ένας εκλεκτός μεζές για μερακλήδες που συνοδεύεται ωραία με ουζάκι.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...