Ντοματόσουπα
Η Ντοματόσουπα είναι μια Ισπανική συνταγή με ιστορία από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής της Μέσης Ανατολής.
Τι χρειαζόμαστε
- 3 μεγάλες ντομάτες ώριμες
- αλάτι
- πιπέρι
- μια πρέζα δυόσμο
- 2 κύβους λαχανικών
- μια πρέζα μοσχοκάρυδο
- μισό ποτήρι του νερού ρύζι γλασέ
- 6 ποτήρια νερό
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Πως φτιάχνονται
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες ή τριμμένες και ανακατεύουμε.
- Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφού πάρει βράση ρίχνουμε το βούτυρο, τους κύβους λαχανικών, το δυόσμο και το μοσχοκάρυδο.
- Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσει για περίπου 6 με 7 λεπτά.
- Χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ρύζι.
- Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και την αφήνουμε να βράσει για άλλα 7 λεπτά.
- Η σούπα μας είναι έτοιμη όταν το ρύζι έχει βράσει.
- Αν χρειαστεί προσθέτουμε ακόμα ένα ποτήρι νερό.
Σημείωση: Στην Ντοματόσουπα αντί για φρέσκες ντομάτες μπορούμε να χρησιμοποιούμε στην συνταγή ένα κουτί ντοματάκι ψιλοκομμένο.