Ντοματόσουπα

Ντοματόσουπα

Ντοματόσουπα

Η Ντοματόσουπα είναι μια Ισπανική συνταγή με ιστορία από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής της Μέσης Ανατολής.

Τι χρειαζόμαστε

  • 3 μεγάλες ντομάτες ώριμες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μια πρέζα δυόσμο
  • 2 κύβους λαχανικών
  • μια πρέζα μοσχοκάρυδο
  • μισό ποτήρι του νερού ρύζι γλασέ
  • 6 ποτήρια νερό
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Πως φτιάχνονται

  1. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες ή τριμμένες και ανακατεύουμε.
  2. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφού πάρει βράση ρίχνουμε το βούτυρο, τους κύβους λαχανικών, το δυόσμο και το μοσχοκάρυδο.
  3. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσει για περίπου 6 με 7 λεπτά.
  4. Χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ρύζι.
  5. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και την αφήνουμε να βράσει για άλλα 7 λεπτά.
  6. Η σούπα μας είναι έτοιμη όταν το ρύζι έχει βράσει.
  7. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ακόμα ένα ποτήρι νερό.

Σημείωση: Στην Ντοματόσουπα αντί για φρέσκες ντομάτες μπορούμε να χρησιμοποιούμε στην συνταγή ένα κουτί ντοματάκι ψιλοκομμένο.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…