Παγωτό Σοκολάτας με 3 υλικά σπιτικό

Παγωτό Σοκολάτας με 3 υλικά σπιτικό

Παγωτό Σοκολάτας με 3 υλικά σπιτικό

Παγωτό Σοκολάτας με 3 υλικά σπιτικό. Εάν θέλουμε μπορούμε κατά το τέλος του χτυπήματος να προσθέσουμε αποξηραμένα φρούτα ή ξηρούς καρπούς ακόμη και κομματάκια σοκολάτας.

Τι Χρειαζόμαστε

  • 400 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα καραμέλας
  • 480 γραμμάρια κρέμα γάλακτος πλήρες
  • 60 γραμμάρια κακάο

Πως Φτιάχνεται

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος και με το μίξερ τη χτυπάμε μέχρι να γίνει αφρός.
  2. Όταν είναι έτοιμη έχει πήξει δηλαδή προσθέτουμε μέσα το ζαχαρούχο γάλα καραμέλας.
  3. Συνεχίζουμε το χτύπημα για να ενσωματωθούν τα υλικά μας.
  4. Σταματάμε να χτυπάμε με το μίξερ για να ρίξουμε μέσα το κακάο.
  5. Ανακατεύουμε καλά με μία μαρίζ ή ένα κουτάλι και μόλις ενσωματωθεί το κακάο με τα υπόλοιπά υλικά χτυπάμε πάλι με το μίξερ για περίπου 1 με 2 λεπτά.
  6. Το παγωτό μας είναι έτοιμο. Θα το σκεπάσουμε καλά με μια μεμβράνη και θα τη πατήσουμε από πάνω να καλύψουμε την επιφάνεια με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έχει κενά και μας νερώσει το παγωτό.
  7. Το βάζουμε στην κατάψυξη και το αφήνουμε εκεί για πάνω από 6 ώρες. Όσο περισσότερες ώρες το αφήσουμε τόσο το καλύτερο

Σημείωση: Καλό θα ήταν για να μας πετύχει τέλεια το παγωτό μας η κρέμα γάλακτός να είναι πλήρες όχι light για τί η light δεν πήζει εύκολα.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…