Παξιμάδια με φρέσκια ντομάτα

Παξιμάδια με φρέσκια ντομάτα

Παξιμάδια με φρέσκια ντομάτα

Παξιμάδια με φρέσκια ντομάτα είναι η πιο απλή άλλα και η πιο γεμάτη σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία λόγο των πολλών συστατικων που περιεχονται.

Τι χρειαζόμαστε

  • Μια φρατζόλα ψωμί μπαγιάτικο
  • 2-3 φρέσκιες ντομάτες μεγάλες
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • μοσχοκάρυδο
  • λίγο τριμμένο τυρί η φέτα

Πως φτιάχνονται

  1. Κόβουμε την φρατζόλα το ψωμί σε φέτες περίπου στο ένα δάκτυλο πάχος, σε μια λαμαρίνα στρώνουμε μια λαδόκολλα και την αλείφουμε με λίγο λάδι, στην συνεχεία ακουμπάμε πάνω στην λαδόκολλα τις φέτες που έχουμε κόψει.
  2. Εν το μεταξύ ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις τρίβουμε στον τρίφτη από το χοντρό μέρος, όταν τις τελειώσουμε όλες τις ντομάτες ρίχνουμε λίγο λάδι περίπου 3-4 κουταλιές της σούπας, προσθέτουμε το αλάτι ,το πιπέρι την ρίγανη και το μοσχοκάρυδο.
  3. Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά για να δέσει η ντομάτας με το λάδι και τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Στην συνεχεία με ένα κουτάλι της σούπας περνούμε από το μείγμα μας και τοποθετούμε απάνω στις φέτες που έχουμε στρώσει στο ταψί μας όταν καλύψουμε όλες τις φέτες το βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 10-15 λεπτά.
  5. Βγάζουμε από το φούρνο σερβίρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε τις φέτες μας από πάνω με μπόλικο τριμμένο τυρί.
  6. Εάν θέλουμε αντί για τριμμένο τυρί μπορούμε να βάλουμε τριμμένη φέτα ή ακόμα να σερβίρουμε όπως τα βγάζουμε από το φούρνο και να συνοδεύουμε με φέτα ριγανόλαδο.

Σημειώση: Στα Παξιμάδια με φρέσκια ντομάτα όποια συστατικά και να επιλέξουμε αν βάλουμε τυρί βάζουμε λιγότερο αλάτι για να μην μας βγεί αλμυρό.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…