Πάστα φλώρα

Πάστα φλώρα

Πάστα φλώρα

Όλη η τέχνη στη συγκεκριμένη συνταγή είναι το παντεσπάνι. Αν αυτό μας βγει σωστά η πάστα φλώρα έχει πετύχει. Το μυστικό είναι να μην είναι ούτε πολλή αφράτη ούτε και πολλή σφιχτή.

Τι Χρειαζόμαστε

Για το παντεσπάνι

  • 3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
  • μισό φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 1/4 του φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι
  • μαρμελάδα της επιλογής μας

Πως Φτιάχνεται

  1. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε μέχρι να γίνουν μια σφιχτή ζύμη.
  2. Αν είναι πολλή σφιχτή η ζυμή προσθέτουμε λίγο βούτυρο ακόμη και ζυμώνουμε.
  3. Αν είναι πολλή αφράτη και τρίβεται βάζουμε 3 με 4 κουταλιές αλεύρι.
  4. Κρατάμε το 1/3 της ζύμης και ανοίγουμε το υπόλοιπο ζυμάρι σε φύλλο με πάχος 2 εκατοστά.
  5. Παίρνουμε μια φόρμα στρογγυλή βάζουμε το φύλλο μέσα που έχουμε ανοίξει και τρυπάμε το φύλλο με ένα πιρούνι εδώ και εκεί.
  6. Στρώνουμε τη μαρμελάδα της αρεσκειας μας με τέτοιο τρόπο ώστε να καλυθει η επιφάνεια.
  7. Πλάθουμε το υπόλοιπο ζυμαρι που έχουμε κρατήσει σε μπαστουνάκια και τα τοποθετούμε σταυρωτά απάνω από την πάστα φλώρα.
  8. Αλείφουμε με αυγό από πάνω για να μην κολλήσουν οι λωρίδες.
  9. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω κάτω μέχρι να πάρει ένα όμορφο καφετί χρώμα το γλυκό μας.

Σημείωση: Στο συγκεκριμένο γλυκό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι μαρμελάδα θέλουμε ή ακόμη και κομπόστα από διάφορα φρούτα όπως βερύκοκο, ροδάκινο και ότι άλλο μας αρέσει.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…