Παστουρμαδόπιτα
Η Παστουρμαδόπιτα φαίνεται να έχει ρίζες από τον Πόντο. Έχει πλούσιο περιεχόμενο μέσα που κάνει τους μερακλήδες να λατρέψουν το μεζέ αυτόν.
Τι Χρειαζόμαστε
- 1 φύλλο κρούστας
- μισό κιλό φέτα
- 15 με 20 φέτες παστουρμά
- 2 ντομάτες
- 2 αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο καυτερό
- μισό ποτήρι του νερού λάδι
Πως Φτιάχνεται
- Αλείφουμε με μπόλικο λάδι ένα ταψί γύρω γύρω.
- Σε μια λεκάνη σπάμε τη φέτα με τα χέρια, να δημιουργήσουμε μικρά κομμάτια αλλά όχι υπερβολικά μικρά η μεγάλα.
- Σε ένα πιάτο σπάμε δυο αυγά, τα χτυπάμε και τα ρίχνουμε μέσα στη λεκάνη με τη φέτα.
- Προσθέτουμε επίσης το πιπέρι, το μπούκοβο και το λάδι.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά για να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μαζί.
- Στρώνουμε στο ταψί ένα ένα φύλλο και αλείφουμε κάθε ένα με λίγο λάδι.
- Πρέπει να βάλουμε τα μισά φύλλα.
- Στρώνουμε τη φέτα, από πάνω τη ντομάτα που έχουμε κόψει σε ροδέλες και τέλος βάζουμε τον παστουρμά.
- Βάζουμε και τα άλλα φύλλα ένα ένα αλλά μαζεύουμε και τα φύλα που προεξέχουν προς τα μέσα.
- Χαράζουμε ελαφριά την πίτα με ένα μαχαίρι και αλείφουμε την επιφάνεια με λάδι ή βούτυρο λιωμένο.
- Ψήνουμε στον αέρα και κάτω στους 200 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.
Σημείωση: Μπορούμε να φτιάξουμε την παστουρμαδόπιτα με φύλλο σφολιάτας ή ότι άλλο φύλλο θέλουμε και αντί για φέτα μπορούμε να βάλουμε όποιο άλλο κίτρινο τυρί θέλουμε.