Παστουρμαδόπιτα

Παστουρμαδόπιτα

Παστουρμαδόπιτα

Η Παστουρμαδόπιτα φαίνεται να έχει ρίζες από τον Πόντο. Έχει πλούσιο περιεχόμενο μέσα που κάνει τους μερακλήδες να λατρέψουν το μεζέ αυτόν.

Τι Χρειαζόμαστε

  • 1 φύλλο κρούστας
  • μισό κιλό φέτα
  • 15 με 20 φέτες παστουρμά
  • 2 ντομάτες
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο καυτερό
  • μισό ποτήρι του νερού λάδι

Πως Φτιάχνεται

  1. Αλείφουμε με μπόλικο λάδι ένα ταψί γύρω γύρω.
  2. Σε μια λεκάνη σπάμε τη φέτα με τα χέρια, να δημιουργήσουμε μικρά κομμάτια αλλά όχι υπερβολικά μικρά η μεγάλα.
  3. Σε ένα πιάτο σπάμε δυο αυγά, τα χτυπάμε και τα ρίχνουμε μέσα στη λεκάνη με τη φέτα.
  4. Προσθέτουμε επίσης το πιπέρι, το μπούκοβο και το λάδι.
  5. Ανακατεύουμε πολύ καλά για να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μαζί.
  6. Στρώνουμε στο ταψί ένα ένα φύλλο και αλείφουμε κάθε ένα με λίγο λάδι.
  7. Πρέπει να βάλουμε τα μισά φύλλα.
  8. Στρώνουμε τη φέτα, από πάνω τη ντομάτα που έχουμε κόψει σε ροδέλες και τέλος βάζουμε τον παστουρμά.
  9. Βάζουμε και τα άλλα φύλλα ένα ένα αλλά μαζεύουμε και τα φύλα που προεξέχουν προς τα μέσα.
  10. Χαράζουμε ελαφριά την πίτα με ένα μαχαίρι και αλείφουμε την επιφάνεια με λάδι ή βούτυρο λιωμένο.
  11. Ψήνουμε στον αέρα και κάτω στους 200 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.

Σημείωση: Μπορούμε να φτιάξουμε την παστουρμαδόπιτα με φύλλο σφολιάτας ή ότι άλλο φύλλο θέλουμε και αντί για φέτα μπορούμε να βάλουμε όποιο άλλο κίτρινο τυρί θέλουμε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…