Παστουρμαδοπιτάκια στο τηγάνι

Παστουρμαδοπιτάκια στο τηγάνι

Παστουρμαδοπιτάκια στο τηγάνι

Παστουρμαδοπιτάκια στο τηγάνι ένας διαφορετικός τρόπος να φτιάξουμε πιττάκια εύκολά και γρήγορα με πολύ απλά υλικά.

Τι Χρειαζόμαστε

  • 1 φύλλο κρούστας
  • 150 γραμμάρια φέτα
  • 10 με 12 φέτες παστουρμά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
  • 1 πράσινη πιπεριά στρογγυλή
  • λάδι για τηγάνισμα

Πως Φτιάχνονται

  1. Κόβουμε το φύλλο κρούστας στη μέση ακριβώς. Θα χρησιμοποιήσουμε μόνο το ένα κομμάτι.
  2. Καθαρίζουμε τη πιπεριά από τα σπόρια, τη πλένουμε και την τρίβουμε από το χοντρό μέρος του τρίφτη γιατί τη θέλουμε να είναι τριμμένη και όχι κομματάκια.
  3. Κόβουμε τη φέτα τετράγωνα κομμάτια σε μέγεθος περίπου όσο το μικρό μας δαχτυλάκι.
  4. Είμαστε έτοιμη να φτιάξουμε τα πιττάκια μας. Ανοίγουμε το φύλλο στο μάκρος.
  5. Αφήνουμε ένα κενό περίπου τα 3 δάχτυλα στη άκρη του φύλλου και βάζουμε ένα κομμάτι φέτα, ένα κομμάτι παστουρμά, λίγο τριμμένη πιπεριά και λίγο μπούκοβο.
  6. Φέρνουμε την άκρη που έχουμε αφήσει κενή μπροστά, διπλώνουμε τις άκριες έτσι ώστε να γίνει φάκελος.
  7. Συνεχίζουμε το δίπλωμα με τον ίδιο τρόπο μέχρι να φτάσουμε στην άλλη άκρη του φύλλου.
  8. Το ίδιο επαναλαμβάνουμε για όλα τα πιττάκια.
  9. Όταν τα τελειώσουμε όλα βάζουμε στο τηγάνι λάδι να κάψει σε δυνατή φωτιά και τα ρίχνουμε μέσα ένα ένα με το κλείσιμο προς τα κάτω.
  10. Πατάμε από πάνω απαλά με ένα πιρούνι για μπορέσει να ψηθεί και η γέμιση.
  11. Όταν πάρουν ένα καστανό χρώμα είναι έτοιμα.
  12. Έχουμε ετοιμάσει ένα πιάτο, το έχουμε καλύψει με μπόλικο απορροφητικό χαρτί.
  13. Βάζουμε τα πιττάκια εκεί για να απορροφήθουν τα λάδια.
  14. Σερβίρουμε με λεμόνι.

Σημείωση: Στα πιττάκια αυτά μπορούμε αντί για παστουρμά αν δεν μας αρέσει να βάλουμε μπέικον ή ζαμπόν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...