Παστουρμαδοπιτάκια στο τηγάνι

Παστουρμαδοπιτάκια στο τηγάνι
Παστουρμαδοπιτάκια στο τηγάνι ένας διαφορετικός τρόπος να φτιάξουμε πιττάκια εύκολά και γρήγορα με πολύ απλά υλικά.
Τι Χρειαζόμαστε
- 1 φύλλο κρούστας
- 150 γραμμάρια φέτα
- 10 με 12 φέτες παστουρμά
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
- 1 πράσινη πιπεριά στρογγυλή
- λάδι για τηγάνισμα
Πως Φτιάχνονται
- Κόβουμε το φύλλο κρούστας στη μέση ακριβώς. Θα χρησιμοποιήσουμε μόνο το ένα κομμάτι.
- Καθαρίζουμε τη πιπεριά από τα σπόρια, τη πλένουμε και την τρίβουμε από το χοντρό μέρος του τρίφτη γιατί τη θέλουμε να είναι τριμμένη και όχι κομματάκια.
- Κόβουμε τη φέτα τετράγωνα κομμάτια σε μέγεθος περίπου όσο το μικρό μας δαχτυλάκι.
- Είμαστε έτοιμη να φτιάξουμε τα πιττάκια μας. Ανοίγουμε το φύλλο στο μάκρος.
- Αφήνουμε ένα κενό περίπου τα 3 δάχτυλα στη άκρη του φύλλου και βάζουμε ένα κομμάτι φέτα, ένα κομμάτι παστουρμά, λίγο τριμμένη πιπεριά και λίγο μπούκοβο.
- Φέρνουμε την άκρη που έχουμε αφήσει κενή μπροστά, διπλώνουμε τις άκριες έτσι ώστε να γίνει φάκελος.
- Συνεχίζουμε το δίπλωμα με τον ίδιο τρόπο μέχρι να φτάσουμε στην άλλη άκρη του φύλλου.
- Το ίδιο επαναλαμβάνουμε για όλα τα πιττάκια.
- Όταν τα τελειώσουμε όλα βάζουμε στο τηγάνι λάδι να κάψει σε δυνατή φωτιά και τα ρίχνουμε μέσα ένα ένα με το κλείσιμο προς τα κάτω.
- Πατάμε από πάνω απαλά με ένα πιρούνι για μπορέσει να ψηθεί και η γέμιση.
- Όταν πάρουν ένα καστανό χρώμα είναι έτοιμα.
- Έχουμε ετοιμάσει ένα πιάτο, το έχουμε καλύψει με μπόλικο απορροφητικό χαρτί.
- Βάζουμε τα πιττάκια εκεί για να απορροφήθουν τα λάδια.
- Σερβίρουμε με λεμόνι.
Σημείωση: Στα πιττάκια αυτά μπορούμε αντί για παστουρμά αν δεν μας αρέσει να βάλουμε μπέικον ή ζαμπόν.