Πασχαλινά κουλουράκια με κακάο

Πασχαλινά κουλουράκια με κακάο

Πασχαλινά κουλουράκια με κακάο

Τα Πασχαλινά κουλουράκια με κακάο είναι παραδοσιακό γλυκό του Πάσχα που τα φτιάχνουμε την Μεγάλη Εβδομάδα και μπορούν να φαγωθούν μετά το Μεγάλο Σάββατο.

Τι Χρειαζόμαστε

  • 9 αυγά
  • 2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 μπέικεν πάουντερ
  • 1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
  • 4 βανίλιες
  • 1 αμμωνία
  • μισό κιλό ζάχαρη
  • 250 γραμμάρια βούτυρο
  • 250 γραμμάρια κακάο

Πως Φτιάχνετε

  1. Σε μια λεκάνη χτυπάμε τα ασπράδια από τα αυγά μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
  2. Σε μία άλλη λεκάνη χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και ρίχνουμε τη ζάχαρη
  3. Μόλις ασπρίσει προσθέτουμε τη ζάχαρη τους κρόκους των αυγών
  4. Βάζουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε να χλιαρίνει ελαφρός και ρίχνουμε μέσα την αμμωνία και την ανακατεύουμε πάνω από τη ζύμη που έχουμε κάνει με τους κρόκους και τη ζάχαρη
  5. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και ρίχνουμε μέσα τα ασπράδια σιγά σιγά το μπεικίν πάουντερ και τις βανίλιες
  6. Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά.
  7. Μπορεί να πάρει λίγο παραπάνω από δύο κιλά ή και λιγότερο.
  8. Μόλις η ζύμη μας είναι έτοιμη την κόβουμε στη μέση.
  9. Βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας κακάο.
  10. Σε μία άλλη λεκάνη βάζουμε τη ζύμη με το κακάο και αν είναι λίγο σφιχτό την πλάθουμε με λίγο λάδι στα χέρια μας για να μαλακώσει το ζυμάρι.
  11. Σε ένα μπολάκι σπάμε ένα αυγό ρίχνουμε μέσα λίγο γάλα και λίγο νερό χτυπάμε καλά και με ένα πινελάκι περνάμε τα κουλουράκια μας από πάνω.
  12. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς στον αέρα για περίπου 20 – 25 λεπτά.

Σημείωση: Τα Πασχαλινά κουλουράκια με κακάο αν δεν μας αρέσει μπορούμε να μην βάλουμε κακάο και να τα κάνουμε απλά λευκά όλα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...