Πατάτες γεμιστές με τυρί

Πατάτες γεμιστές με τυρί
Εάν θέλουμε στη γέμιση μπορούμε να προσθέσουμε Γαλοπούλα ή μπέικον ώστε να κάνουμε το φαγητό μας νοστιμότερο.
Τι Χρειαζόμαστε
- 6 πατάτες το ίδιο μέγεθος
- 150 γραμμάρια Τυρί τριμμένο
- μισό κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 1 με 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Πως Φτιάχνονται
- Πλένουμε τις πατάτες πολύ καλά με μπόλικο νερό τρίβοντας για να φύγουν τα χώματα και τις τοποθετούμε σε ένα τρυπητό για να στραγγίζουν καλά.
- Παίρνουμε ένα ταψί και του στρώνουμε λαδόκολλα αφού πρώτα τη βρέξουμε με μπόλικο νερό και τι στύψουμε αυτό το κάνουμε για να προσαρμοστεί καλύτερα.
- Σκουπίζουμε τις πατάτες με μπόλικο απορροφητικό χαρτί και τις τοποθετούμε μέσα στο ταψί.
- Βάζουμε το ταψί στο φούρνο στις αντιστάσεις στις αντιστάσεις πάνω κάτω στους 220 βαθμούς και ψήνουμε για 30 λεπτά προσέχοντας μη σκάσει η φλούδα τους.
- Αν θέλουμε να δούμε εάν ο χρόνος που είπαμε λίγο παραπάνω όταν περάσει αν έχουν ψηθεί οι πατάτες μπορούμε να τις τρυπήσουμε με ένα πιρούνι προσεκτικά.
- Μόλις είναι έτοιμες τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.
- Στη συνέχεια με ένα μαχαίρι κόβουμε το επάνω μέρος της πατάτας και το αφήνουμε στην άκρη.
- Με ένα κουτάλι αδειάζουμε τη γέμιση σε ένα πιάτο δεν θα την πετάξουμε γιατί θα τη χρησιμοποιήσουμε.
- Έπειτα αδειάζουμε Λοιπόν τις πατάτες με τέτοιο τρόπο ώστε να αφήσουμε ένα λεπτό στρώμα.
- Όταν τελειώσουμε και αδειάσουμε όλες τις πατάτες με το ειδικό εργαλείο ή ένα πιρούνι κάνουμε τη γέμιση που έχουμε βγάλει πουρέ.
- Μόλις τις κάνουμε πουρέ καλά ρίχνουμε το βούτυρο, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, το πιπέρι, το τυρί και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά τα υλικά μας να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.
- Όταν είναι έτοιμο γεμίζουμε τις πατάτες μόλις τελειώσουμε κλείνουμε με το καπάκι που έχουμε κρατήσει από πριν.
- Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία τις ξαναβάζουμε στο φούρνο για περίπου αλλά 10 με 15 λεπτά.
Σημείωση: Ο χρόνος ψησίματος στις Πατάτες γεμιστές με τυρί μπορεί να μας πάρει λίγο περισσότερο από 30 λεπτά που έχουμε πει αργότερα ανάλογα με το φούρνο που έχει ο καθένας μας.