Πατάτες λεμονάτες

Πατάτες λεμονάτες

Πατάτες λεμονάτες

Οι πατάτες λεμονάτες είναι ένας διαφορετικός τρόπος να μαγειρέψουμε το υλικό αυτό εκτός από τους καθιερωμένους. Αν τις συνοδέψουμε με λίγο φέτα θα ταιριάξουν τέλεια.

Τι χρειαζόμαστε

  • 6 πατάτες αρκετά μεγάλες
  • 2 κύβους λαχανικών
  • 2 κουταλιές μουστάρδα
  • 1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • μισό λεμόνι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

Πως φτιάχνονται

  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες και στην μέση.
  2. Τις πλένουμε καλά και τις αφήνουμε να στραγγίξουν σε ένα τρυπητό.
  3. Στην συνέχεια σε μία κατσαρόλα τρίβουμε στον τρίφτη το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε με το λάδι σε δυνατή φωτιά.
  4. Προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα όταν το κρεμμύδι μαραθεί τις πατάτες και ανακατεύουμε αρκετά καλά για να λαδωθούν όλες. 
  5. Είναι και η μοναδική φορά που θα ανακατέψουμε το φαγητό μας για να μη λιώσει.
  6. Προσθέτουμε τους κύβους λαχανικών, το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη, χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε δύο με τρία ποτήρια νερό.
  7. Αφήνουμε να βράσουν για περίπου 15 λεπτά με μισάνοιχτο καπάκι και εν το μεταξύ ετοιμάζουμε το λεμόνι.
  8. Στύβουμε περίπου 3 λεμόνια σε εμάς αρέσει να είναι λίγο ξινό και αραιώνουμε μέσα την μουστάρδα.
  9. Το αφήνουμε στην άκρη και περιμένουμε να πιουν οι πατάτες μας το μισό και παραπάνω από το ζουμί τους.
  10. Προσθέτουμε το χυμό λεμόνι με την μουστάρδα και αφήνουμε να βράσουν οι πατάτες για άλλα 3 με 5 λεπτά περίπου.
  11. Ανα τακτά διαστήματα κουνάμε την κατσαρόλα μας κυκλικά και είναι έτοιμες όταν έχουν πιει τα ζουμιά τους.

Σημείωση: Προσοχή όσο ανακάτεμα είναι να κάνουμε θα το κάνουμε πριν ρίξουμε νερό στην κατσαρόλα με τις πατάτες λεμονάτες. Γιατί αν τις ανακατέψουμε στο βράσιμο θα λιώσουν.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…