Πατάτες ψητές με τη φλούδα τους

Πατάτες ψητές με τη φλούδα τους

Πατάτες ψητές με τη φλούδα τους

Πατάτες ψητές με τη φλούδα τους ένας διαφορετικός τρόπος μαγειρέματος της πατάτας ποιο υγιεινός και ταυτόχρονα ιδιαίτερα γευστικός. Ταιριάζει από πάνω απίστευτα το κίτρινο τυρί τριμμένο διότι πάει τη γεύση σε άλλα επίπεδα.  

Τι χρειαζόμαστε

  • 7 πατάτες μέτριες περίπου ίδιου μεγέθους
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 4 με 5 φύλλα δάφνης
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 σκελίδα σκόρδο ή αποξηραμένο
  • 1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο

Πως φτιάχνονται

  1. Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες για να φύγουν τα χώματα και τις ακουμπάμε σε μια πετσέτα για να στραγγίξουν.
  2. Στη συνέχεια χαράζουμε σε φέτες τις πατάτες χωρίς να πάει το μαχαίρι κάτω κάτω.
  3. Φροντίζουμε το μέγεθος που θα τις χαράξουμε να είναι όσο το μικρό μας δαχτυλάκι.
  4. Έπειτα τις τοποθετούμε μέσα σε ένα πυρέξ με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να έρθει από πάνω η μεριά που έχουμε χαράξει τις πατάτες.
  5. Ανοίγοντας ελαφρά τις σχισμές που έχουμε κάνει με προσοχή να μη σπάσουν ρίχνουμε ανάμεσα αλάτι, ρίγανη, πιπέρι, το σκόρδο.
  6. Αφού τελειώσουμε τη διαδικασία με όλες τις πατάτες προσθέτουμε τα φύλλα της δάφνης στις δυο άκρες και στο κέντρο του ταψιού.
  7. Ρίχνουμε σε κάθε πατάτα χωριστά λάδι και βάζουμε το πυρέξ μας στο φούρνο για περίπου 60 λεπτά στις αντιστάσεις του φούρνου πάνω, κάτω στους 200 βαθμούς.
  8. Προσοχή δεν πρέπει να γυρίσουμε τις πατάτες όσο ψήνονται αλλά ούτε και να προσθέσουμε νερό. Είναι έτοιμες όταν έχουν ξεροψηθεί από την πάνω μεριά.

Σημείωση: Τις Πατάτες ψητές με τη φλούδα τους μπορούμε να τις σερβίρουμε σε πιατέλα και να προσθέσουμε λεμόνι ή ακόμα και τριμμένο τυρί.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…