Πατάτες στο φούρνο με χυμό πορτοκαλιού
Οι Πατάτες στο φούρνο με χυμό πορτοκαλιού είναι ένας διαφορετικός τρόπος να φτιάξουμε τις πατάτες από την κλασσική συνταγή.
Τι Χρειαζόμαστε
- 11 με 12 μέτριες πατάτες
- 2 ντομάτες
- 2 πορτοκάλια
- 2 λεμόνια
- 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
- 2 κύβους λαχανικών
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι χοντρό
- 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1 ποτήρι του κρασιού λάδι
- 5 φέτες μπέικον
- 15 λουκανικάκια ψιλοκομμένα
Πως Φτιάχνονται
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες, δηλαδή στο μάκρος τέσσερα κομμάτια.
- Αφού τις πλύνουμε καλά τις τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψί.
- Στύβουμε τα πορτοκάλια και τα λεμόνια και τα ρίχνουμε μέσα στις πατάτες.
- Τρίβουμε στο τρίφτη την ντομάτα και την προσθέτουμε και αυτή μέσα στο ταψί.
- Κόβουμε τα λουκανικάκια και το μπέικον και τα προσθέτουμε και αυτά μέσα στο ταψί.
- Ρίχνουμε το μπούκοβο, το αλάτι, το πιπέρι, τη μουστάρδα, το βούτυρο,το λάδι και τους κύβους λαχανικών τους οποίους τους σπάμε με τα χέρια μας.
- Ανακατεύουμε καλά για να αναμειχθούν όλα τα υλικά.
- Βάζουμε το ταψί στο φούρνο που έχουμε προθερμάνει από πριν και ψήνουμε στις αντιστάσεις πάνω κάτω στους 180 με 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
Σημείωση: Αν δεν θέλουμε να βάλουμε τα λουκανικάκια και το μπέικον μπορούμε να τις κάνουμε και μόνες τους ή να προσθέσουμε κάποιου είδος κρέατος.