Πατάτες στο φούρνο με χυμό πορτοκαλιού

Πατάτες στο φούρνο με χυμό πορτοκαλιού

Πατάτες στο φούρνο με χυμό πορτοκαλιού

Οι Πατάτες στο φούρνο με χυμό πορτοκαλιού είναι ένας διαφορετικός τρόπος να φτιάξουμε τις πατάτες από την κλασσική συνταγή.

Τι Χρειαζόμαστε

  • 11 με 12 μέτριες πατάτες
  • 2 ντομάτες
  • 2 πορτοκάλια
  • 2 λεμόνια
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
  • 2 κύβους λαχανικών
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι χοντρό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 ποτήρι του κρασιού λάδι
  • 5 φέτες μπέικον
  • 15 λουκανικάκια ψιλοκομμένα

Πως Φτιάχνονται

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες, δηλαδή στο μάκρος τέσσερα κομμάτια.
  2. Αφού τις πλύνουμε καλά τις τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψί.
  3. Στύβουμε τα πορτοκάλια και τα λεμόνια και τα ρίχνουμε μέσα στις πατάτες.
  4. Τρίβουμε στο τρίφτη την ντομάτα και την προσθέτουμε και αυτή μέσα στο ταψί.
  5. Κόβουμε τα λουκανικάκια και το μπέικον και τα προσθέτουμε και αυτά μέσα στο ταψί.
  6. Ρίχνουμε το μπούκοβο, το αλάτι, το πιπέρι, τη μουστάρδα, το βούτυρο,το λάδι και τους κύβους λαχανικών τους οποίους τους σπάμε με τα χέρια μας.
  7. Ανακατεύουμε καλά για να αναμειχθούν όλα τα υλικά.
  8. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο που έχουμε προθερμάνει από πριν και ψήνουμε στις αντιστάσεις πάνω κάτω στους 180 με 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.

Σημείωση: Αν δεν θέλουμε να βάλουμε τα λουκανικάκια και το μπέικον μπορούμε να τις κάνουμε και μόνες τους ή να προσθέσουμε κάποιου είδος κρέατος.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…