Πατάτες τηγανιτές

Πατάτες τηγανιτές

Πατάτες τηγανιτές

Οι πατάτες τηγανιτές είναι ένα συνοδευτικό φαγητό που ταιριάζει σχεδόν με όλα όπως μοσχάρι κοκκινιστό, κοτόπουλο, ψάρι και άλλα πολλά.

Τι Χρειαζόμαστε

  • 6 μεγάλες πατάτες
  • 3 ποτήρια νερού περίπου λάδι για τηγάνισμα
  • λίγο αλάτι

Πως φτιάχνονται

  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες κυκλικά για να φύγει όλη η φλούδα.
  2. Τις ξεπλένουμε καλά με νερό σε ένα τρυπητό για να φύγουν τα χώματα
  3. Τις κόβουμε περίπου το πάχος τους ένα δάχτυλο και ύστερα σε κάθετα ψιλές λωρίδες .
  4. Σε ένα τηγάνι μεγάλο βάζουμε κοντά στα 3 ποτήρια νερού περίπου λάδι για τηγάνισμα σε δυνατή φωτιά για να κάψει.
  5. Ρίχνουμε μέσα τις πατάτες μας με προσοχή για να μην πεταχτεί το λάδι και καούμε και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκάστανο χρώμα οι πατάτες.
  6. Τις γυρίζουμε μία με δύο φορές για να τηγανιστούν καλά από όλες τις πλευρές.
  7. Βγάζουμε τις πατάτες από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα σε σουπιέρα και ρίχνουμε το αλάτι.

Σημείωση: Μπορούμε να τις κόψουμε αν δεν θέλουμε στο μάκρος και στρογγυλές φετούλες σαν τσιπς.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…