Πατάτες τηγανιτές
Οι πατάτες τηγανιτές είναι ένα συνοδευτικό φαγητό που ταιριάζει σχεδόν με όλα όπως μοσχάρι κοκκινιστό, κοτόπουλο, ψάρι και άλλα πολλά.
Τι Χρειαζόμαστε
- 6 μεγάλες πατάτες
- 3 ποτήρια νερού περίπου λάδι για τηγάνισμα
- λίγο αλάτι
Πως φτιάχνονται
- Καθαρίζουμε τις πατάτες κυκλικά για να φύγει όλη η φλούδα.
- Τις ξεπλένουμε καλά με νερό σε ένα τρυπητό για να φύγουν τα χώματα
- Τις κόβουμε περίπου το πάχος τους ένα δάχτυλο και ύστερα σε κάθετα ψιλές λωρίδες .
- Σε ένα τηγάνι μεγάλο βάζουμε κοντά στα 3 ποτήρια νερού περίπου λάδι για τηγάνισμα σε δυνατή φωτιά για να κάψει.
- Ρίχνουμε μέσα τις πατάτες μας με προσοχή για να μην πεταχτεί το λάδι και καούμε και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκάστανο χρώμα οι πατάτες.
- Τις γυρίζουμε μία με δύο φορές για να τηγανιστούν καλά από όλες τις πλευρές.
- Βγάζουμε τις πατάτες από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα σε σουπιέρα και ρίχνουμε το αλάτι.
Σημείωση: Μπορούμε να τις κόψουμε αν δεν θέλουμε στο μάκρος και στρογγυλές φετούλες σαν τσιπς.