Πατσαβουρόπιτα με τραγανό φύλλο κρούστας
Η πατσαβουρόπιτα που σας δίνουμε είναι μία παραλλαγή της τυρόπιτας της κλασικής
Τι Χρειαζόμαστε
- 1 φύλλο κρούστας
- 400 γραμμάρια φέτα
- 150 γραμμάρια τυρί τριμμένο
- 3 αυγά
- μισό λίτρο γάλα
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- μισό κουταλάκι του γλυκού αν θέλουμε
Πως Φτιάχνεται
- Λιώνουμε το βούτυρο στο μικροκυμάτων και με ένα πινελάκι αλείφουμε καλά το ταψί.
- Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας και βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα ένα τα φύλλα.
- Στη συνέχεια τα τσαλακώνουμε με τα χέρια μας από τη μία άκρη έως την άλλη και τα τοποθετούμε με τέτοιο τρόπο στο ταψί ώστε να φαίνεται τσαλακωμένο.
- Το φύλλο κρούστας έχει 10 έως 12 φύλλα θα πρέπει να τα πάρει όλα το ταψί μας.
- Όταν τελειώσουμε με το στρώσιμο των φύλλων στο ταψί παίρνουμε μία αρκετά μεγάλη λεκάνη σπάμε μέσα τα αυγά και τα χτυπάμε ελαφρώς.
- Στη συνέχεια σπάμε τη φέτα με τα χέρια μας όσο πιο ψηλά μπορούμε προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι, το αλάτι, αν θέλουμε και ανακατεύουμε για να αναμειχθούν.
- Μόλις γίνει και αυτό ρίχνουμε το γάλα και τέλος τη σόδα.
- Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε στο ταψί που έχουμε στρώσει τα φύλλα.
- Στρώνουμε με ένα κουτάλι να πάει η γέμιση παντού και τέλος όσο βούτυρο μας έχει περισσέψει από τα φύλλα το ρίχνουμε από πάνω.
- Η πατσαβουροπιτα μας είναι έτοιμη να μπει στο φούρνο. έχουμε προθερμάνει τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω κάτω βάζουμε μέσα το ταψί και ψήνουμε για 35 έως 45 λεπτά.
- Είναι έτοιμη μόλις πάρει ένα όμορφο χρυσοκάστανο χρώμα βγάζουμε το ταψί από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 15 με 20 λεπτά και σερβίρουμε.
Σημείωση: Τη σόδα τη βάζουμε για να μπορέσει να φουσκώσει η πίτα μας και να πάρει τον όγκο της πρέπει.