Πένες καρμπονάρα
Η συνταγή αυτή είναι κλασσικό ιταλικό πιάτο. Ο τρόπος με τον οποίο αναμειγνύουμε τη σάλτσα καρμπονάρας με τις πένες δίνει μια άλλη τελείως διαφορετική γεύση στο πιάτο μας.
Τι χρειαζόμαστε
- 1 πακέτο μακαρόνια πένες
- 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 6 φέτες μπέικον
- 6 φέτες γαλοπούλα
- 100 με 150 γραμμάρια τυρί τριμμένο
- 1 ποτήρι του κρασιού λάδι
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 3 κύβους λαχανικών
Πως φτιάχνονται
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό μέχρι τα χερούλια.
- Ρίχνουμε μέσα μπόλικο αλάτι και τους 2 κύβους λαχανικών, σε δυνατή φωτιά αφήνουμε το νερό να κοχλάσει.
- Ρίχνουμε μέσα τις πένες και βράζουμε περίπου 7 με 10 λεπτά.
- Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
- Στην συνέχεια ρίχνουμε κρύο νερό και σουρώνουμε τα μακαρόνια μας και τα περιχύνουμε με το λάδι.
- Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το ζαμπόν και σε μία κατσαρόλα τα ρίχνουμε όλα μαζί με το βούτυρο.
- Σοτάρουμε ελαφρά να μαραθούν ελαφρώς το ζαμπόν και το μπέικον όχι να τσιγαριστούν.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα και μισό κουτί νερό, το κύβο λαχανικών, αλάτι, πιπέρι αφήνοντας τα να βράσουν μέχρι που να πήξει η κρέμα μας.
- Όταν ετοιμαστεί η κρέμα βάζουμε μέσα τα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε τις Πένες καρμπονάρα ζεστές με μπόλικο τριμμένο τυρί.
Σημείωση: Εάν μας μείνει η καρμπονάρα για την επόμενη μέρα μπορούμε να ρίξουμε λίγο νερό από το βραστήρα περίπου το ένα ποτηράκι του κρασιού, να τη βάλουμε στη φωτιά να την ζεστάνουμε και η καρμπονάρα μας θα είναι σαν να την φτιάξαμε εκείνη τη στιγμή.