Πένες καρμπονάρα

Πένες καρμπονάρα

Πένες καρμπονάρα

Η συνταγή αυτή είναι κλασσικό ιταλικό πιάτο. Ο τρόπος με τον οποίο αναμειγνύουμε τη σάλτσα καρμπονάρας με τις πένες δίνει μια άλλη τελείως διαφορετική γεύση στο πιάτο μας.

Τι χρειαζόμαστε

  • 1 πακέτο μακαρόνια πένες
  • 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 6 φέτες μπέικον
  • 6 φέτες γαλοπούλα
  • 100 με 150 γραμμάρια τυρί τριμμένο
  • 1 ποτήρι του κρασιού λάδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 3 κύβους λαχανικών

Πως φτιάχνονται

  1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό μέχρι τα χερούλια.
  2. Ρίχνουμε μέσα μπόλικο αλάτι και τους 2 κύβους λαχανικών, σε δυνατή φωτιά αφήνουμε το νερό να κοχλάσει.
  3. Ρίχνουμε μέσα τις πένες και βράζουμε περίπου 7 με 10 λεπτά.
  4. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  5. Στην συνέχεια ρίχνουμε κρύο νερό και σουρώνουμε τα μακαρόνια μας και τα περιχύνουμε με το λάδι.
  6. Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το ζαμπόν και σε μία κατσαρόλα τα ρίχνουμε όλα μαζί με το βούτυρο.
  7. Σοτάρουμε ελαφρά να μαραθούν ελαφρώς το ζαμπόν και το μπέικον όχι να τσιγαριστούν.
  8. Στην συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα και μισό κουτί νερό, το κύβο λαχανικών, αλάτι, πιπέρι αφήνοντας τα να βράσουν μέχρι που να πήξει η κρέμα μας.
  9. Όταν ετοιμαστεί η κρέμα βάζουμε μέσα τα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά.
  10. Σερβίρουμε τις Πένες καρμπονάρα ζεστές με μπόλικο τριμμένο τυρί.

Σημείωση: Εάν μας μείνει η καρμπονάρα για την επόμενη μέρα μπορούμε να ρίξουμε λίγο νερό από το βραστήρα περίπου το ένα ποτηράκι του κρασιού, να τη βάλουμε στη φωτιά να την ζεστάνουμε και η καρμπονάρα μας θα είναι σαν να την φτιάξαμε εκείνη τη στιγμή.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…