Πένες με σολομό

Πένες με σολομό
Στις Πένες με σολομό ο συνδυασμός της κρέμας γάλακτος, της βότκας και του σολομού δίνουν ιδιαίτερη γεύση στο πιάτο αυτό. Προσοχή μην βάλετε από πάνω τυρί τριμμένο χαλάει όλη τη γεύση της συνταγής.
Τι Χρειαζόμαστε
- 125 γραμμάρια σολομό
- μισό λεμόνι
- μισό πακέτο μακαρόνια πένες
- 1 κουταλιά της σούπας άνηθο
- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος πλήρες
- 5 με 6 κουταλιές της σούπας λάδι
- 1 κουταλάκι του γλυκού κάπαρη
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 σφηνάκι βότκα
- αλάτι
- πιπέρι
Πως Φτιάχνονται
- Αρχικά σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό μέχρι τα χερούλια και σε δυνατή φωτιά βάζουμε το νερό να βράσει.
- Μόλις αρχίσει και κοχλάζει το νερό ρίχνουμε μέσα τις πένες.
- Δεν τις αφήνουμε να βράσουν περισσότερο από 3 λεπτά.
- Όταν περάσει ο χρόνος βρασμού απλά κλείνουμε το μάτι και τις αφήνουμε απάνω στο μάτι και μέσα στο νερό χωρίς να τα σουρώσουμε.
- Εν το μεταξύ ξεκινάμε να φτιάχνουμε τα άλλα υλικά.
- Κόβουμε το σολομό σε κυβάκια.
- Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμυδάκια, τον μισό άνηθο και τα αφήνουμε να σοταριστούν ελαφρά.
- Μόλις γίνει αυτό ρίχνουμε και το σολομό για να σοταριστεί και αυτός ελαφρά.
- Παίρνουμε το τηγάνι από το μάτι της κουζίνας και το βάζουμε σε ένα γκαζάκι.
- Ρίχνουμε μέσα τη βότκα και βάζουμε τη φωτιά.
- Σβήνουμε τη φωτιά με κρέμα γάλακτος.
- Βάζουμε πάλι το τηγάνι πάνω στο μάτι της κουζίνας.
- Προσθέτουμε την κάπαρη, τον υπόλοιπο άνηθο, λίγο πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν για 2 με 3 λεπτά.
- Τέλος ρίχνουμε τα μακαρόνια που τα παίρνουμε με μια τρυπητή κουτάλα από την κατσαρόλα.
- Ανακατεύουμε καλά και στύβουμε μέσα το χυμό από μισό λεμόνι.
Σημείωση: Στις Πένες με σολομό εάν δεν είναι απαραίτητο να βάλουμε φωτιά με γκαζάκι. Μπορούμε να το φτιάξουμε και χωρίς φωτιά απλά προσθέτοντας τα υλικά και αφήνοντας το φαγητό να συνεχίζει να βράζει στο μάτι της κουζίνας.