Πένες με χαλούμι οι απλές
Ένα πιάτο από τη Μεγαλόνησο έρχεται στην κουζίνα σας τόσο απλό και παράλληλα τόσο νόστιμο που θα μας απογειώσει. Τα σκορδομακάρονα είναι η πρώτη μας επιλογή σαν παραλλαγή στις πένες.
Τι Χρειαζόμαστε
- 1 πακέτο πένες
- 200 γραμμάρια χαλούμι
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2 σκελίδες σκόρδο
- μισό ποτήρι του κρασιού λάδι
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κύβους λαχανικών
- 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Πως Φτιάχνονται
- Ξεκινάμε καθαρίζοντας τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.
- Τα βάζουμε στο μπλέντερ ή τα τρίβουμε στο τρίφτη και με μια κουταλιά λάδι τα πολτοποιούμε.
- Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, το σκόρδο, το υπόλοιπο λάδι και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν.
- Μόλις είναι έτοιμα ρίχνουμε στην κατσαρόλα δυο λίτρα νερό.
- Ανακατεύουμε και ρίχνουμε μέσα τους κύβους λαχανικών και το αλάτι. Αφήνουμε να βράσει καλά.
- Όταν βράσει το νερό μας με τα υπόλοιπα υλικά μέσα ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις πένες.
- Αφήνουμε τα μακαρόνια μας να βράσουν για 7 έως 10 λεπτά να απορροφήσουν δηλαδή το ζουμί τους.
- Με το που είναι σχεδόν έτοιμα τρίβουμε από πάνω χωρίς να αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά λίγο χαλούμι.
- Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσουν για άλλα δυο με τρία λεπτά περίπου.
- Τα σερβίρουμε ζεστά τρίβουμε από πάνω το υπόλοιπο χαλούμι και προσθέτουμε το πιπέρι όσο θέλουμε.
Σημείωση: Πένες με χαλούμι οι απλές τη διαφορά στο πιάτο αυτό την κάνει το σκόρδο και το χαλούμι, όταν το τρίβουμε μέσα στην κατσαρόλα και τα μακαρόνια είναι ακόμη ζεστά.