Πιπεριές γεμιστές βρώμης ψητές πεντανόστιμες
Οι Πιπεριές γεμιστές βρώμης ψητές πεντανόστιμες είναι ένα φαγητό που λόγο της βρώμης προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία. Αρχικά λόγο της βρώμης μειώνεται η χοληστερίνη, το ζάχαρο και βοηθάει στο πεπτικό σύστημα.
Τι Χρειαζόμαστε
- 10 πιπεριές μικρές στρογγυλές περίπου
- 1 κουτί ντοματάκι ψιλοκομμένο ή τρεις μεγάλες ώριμες ντομάτες
- 150 γραμμάρια φέτα
- 100 γραμμάρια τυρί κίτρινο μαλακό
- 1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο
- 1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 8 με 10 κουταλιές της σούπας βρώμη
- μισό ποτήρι του κρασιού λάδι
Πως Φτιάχνονται
- Ξεκινάμε πλένοντας πολύ καλά τις πιπεριές μας.
- Στη συνέχεια τις τοποθετούμε σε ένα ταψί για να δούμε ακριβώς πόσες θα πάρει.
- Αφού τις βάλουμε όλες ξεκινάμε να τις ανοίγουμε από το πάνω μέρος και αφαιρούμε από μέσα τα σπόρια.
- Τις τοποθετούμε πάλι στο ταψί όρθιες για να μην μας χυθεί η γέμιση που θα φτιάξουμε.
- Ξεκινάμε τώρα να φτιάξουμε τη γέμιση, σε μια αρκετά μεγάλη λεκάνη βάζουμε μέσα το χυμό ντομάτας, το πιπέρι, το αλάτι, το βασιλικό, το δυόσμο, το λάδι, τη φέτα που τη σπάμε με τα χέρια μας σε μικρά κομματάκια.
- Τέλος, ρίχνουμε 8 κουταλιές από τη βρώμη, ανακατεύουμε καλά και αν χρειαστεί προσθέτουμε δύο με τρεις κουταλιές ακόμη.
- Έπειτα μόλις ανακατέψουμε τη γέμιση ξεκινάμε να γεμίσουμε τις πιπεριές μας.
- Μόλις τελειώσουμε το γέμισμα ρίχνουμε μισό ποτηράκι του κρασιού νερό και πασπαλίζουμε από πάνω με το τυρί το τριμμένο.
- Έχουμε προθερμάνει το φούρνο μας στις αντιστάσεις πάνω κάτω στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για περίπου 60 λεπτά.
Σημείωση: Στις Πιπεριές γεμιστές βρώμης ψητές πεντανόστιμες δεν πρέπει να ρίξουμε πολλά νερά γιατί θα βγάλει νερά η ντομάτα που έχουμε βάλει και η πιπεριά.