Πιπεριές τηγανιτές

Πιπεριές τηγανιτές

Πιπεριές τηγανιτές

Τη συνταγή αυτή την φτιάχνουμε κατά κύριο λόγο το καλοκαίρι γιατί είναι ιδανικός μεζές. Οι πιπεριές αυτές πρέπει να μην έχουν χοντρή φλούδα για να τηγανίζονται ποιο εύκολα.

Τι χρειαζόμαστε

  • λάδι για τηγάνι
  • 10 πιπεριές κέρατο
  • αλάτι
  • ξύδι

Πως φτιάχνονται

  1. Πλένουμε καλά τις πιπεριές και τις ακουμπάμε πάνω σε μία πετσέτα.
  2. Τις στεγνώνουμε πολύ καλά και με ένα μαχαίρι τις χαράζουμε στην μέση.
  3. Eν το μεταξύ σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει.
  4. Ρίχνουμε μέσα μία μία τις πιπεριές και τις τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά γυρνώντας ανά τακτά διαστήματα και από τις δύο μεριές.
  5. Είναι έτοιμες όταν έχουν πάρει καφετί χρώμα.
  6. Τις βγάζουμε μία μία από το τηγάνι με ένα πιρούνι, τις τοποθετούμε μέσα σε βαθύ πιάτο αλατίζουμε και τις περιλούζουμε με ξύδι.
  7. Σερβίρονται κρύες ή και ζεστές.

Σημείωση: Τις Πιπεριές τηγανιτές μπορούμε να τις τηγανίσουμε και να τις διατηρήσουμε στο ψυγείο σε τάπερ με το ξυδάκι τους για περίπου μία εβδομάδα, στην περίπτωση αυτή σερβίρουμε πάντα κρύες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...